13 Ιουνίου 2018

Εργαζόμενοι ΕΡΤ κατά Καλφαγιάννη: Οι τραμπουκισμοί του ευτέλισαν την επέτειο του μαύρου

Εντονα αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ στο πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη, ο οποίος εισέβαλε στο στούντιο και απείλησε την δημοσιογράφο Μαίρη Πολάλη, επειδή δεν μίλησε αρκετά για το μαύρο στην ΕΡΤ επί Σαμαρά.

Απειλές και τραμπουκισμοί δεν δικαιολογούνται αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ενώ κατηγορούν τον ισόβιο πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΡΤ ότι συμπεριφέρεται σαν ιδιοκτήτης του Ραδιομεγάρου. Και η ανακοίνωση που εξέδωσαν καταλήγει ότι παραμένουν προσηλωμένοι σε μια ανεξάρτητη ΕΡΤ απαλλαγμένοι από την λογική εξυπηρέτησης των πελατειακών λογικών των συνδικαλιστών.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η 11η Ιουνίου είναι μια μαύρη επέτειος για τη δημοκρατία, την πολυφωνία και την Ραδιοτηλεόραση. Σηματοδοτεί την ανάγκη η κοινωνία να περιφρουρεί τα δημόσια αγαθά και να διεκδικεί λόγο και ρόλο στην ποιότητα και το περιεχόμενο τους. Είναι για όλους εμάς τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ μια ευκαιρία για αναστοχασμό, απολογισμό, αυτοκριτική. Είναι ημέρα μνήμης και τιμής ενός αγώνα με νικηφόρο αποτέλεσμα για όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, όποιες επιλογές και αν έκαναν στην δίχρονη διαδρομή του.

Όμως, καμία συναισθηματική φόρτιση δε δικαιολογεί την εισβολή σε εργασιακό χώρο και μάλιστα με απειλές ή και τραμπουκισμούς κατά εργαζομένων. Όσα διαδραματίστηκαν στο πλατώ της εκπομπής ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ από τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ πλήγωσαν και ευτέλισαν την επέτειο. Είναι αδιανόητο, μάλιστα, να γίνονται στο όνομα του αγώνα της διετίας και όσων συμμετείχαν σ’ αυτόν.

Καλούμε την διοίκηση της ΕΡΤ να διερευνήσει το περιστατικό και να διασφαλίσει, ως οφείλει, ομαλές εργασιακές συνθήκες για όλους. Να λάβει, επίσης, μέτρα ώστε να μην συμπεριφέρεται κανείς ως ιδιοκτήτης της ΕΡΤ. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές.

Παραμένουμε σταθεροί στις επιδιώξεις μας για:

-Mία ΕΡΤ ανεξάρτητη, απαλλαγμένη από την πελατειακή λογική εξυπηρέτησης των συνδικαλιστικών ηγεσιών.