18 Ιουλίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Γεωργιάδης: Μέγα δικαστικό σκάνδαλο η υπόθεση των αδελφών Τσίπρα

Ως δικαστικό σκάνδαλο τεράστιου μεγέθους χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης μέσα από τα Παραπολιτικά 90,1 την υπόθεση της πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας που κατέθεσαν ο αδελφός και ο ξάδελφος του πρωθυπουργού για να λάβουν έργο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Ερωτηθείς αν η ΝΔ θα ζητήσει να επανεξεταστεί η υπόθεση των αδερφών Τσίπρα: «Αυτή είναι καταρχάς μια υπόθεση που θα έπρεπε η ίδια η Δικαιοσύνη να ερευνήσει το πώς λειτούργησε η ίδια η Δικαιοσύνη.

Ο ξάδελφος και ο αδερφός Τσίπρα δεν παρουσίασαν μια ασφαλιστική ενημερότητα γιατί είχανε λόγους βιοπορισμού και έπρεπε να εξασφαλίσουν κάποιο επίδομα απορίας που θα χάνανε αν δεν είχαν ασφαλιστική ενημερότητα. Σε αυτή την περίπτωση ο νόμος πράγματι ο νόμος προβλέπει ευεργετικές διατάξεις πολύ πιο ήπιας ποινής σε μια πλαστογραφία. Αυτη είναι η περίπτωση Τσίπρα;

Όχι βέβαια, οι άνθρωποι αυτοί παρουσίασαν πλαστή φορολογική ενημερότητα για να πάρουν ένα έργο ύψους 1 εκατ. ευρώ, άρα πώς ακριβώς η δίωξη τους ηταν σε βαθμό πλημμελήματος; Τι θα πει ότι έγινε δίωξη μόνο για χρήση πλαστού εγγράφου; Το πλαστό έγγραφο ποιος το κατασκεύασε; Προφανώς το έκαναν οι ίδιοι για να πάρουν 1 εκατομμύριο δεν το είδε αυτό η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη;»

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η Δικαιοσύνη μετά από τις αποκαλύψεις της ΝΔ θα πρέπει να ερευνήσει εξαρχής τη συγκεκριμένη υπόθεση: «Πρόκειται περί δικαστικού σκανδάλου τεραστίου μεγέθους. Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να καταθέτει πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα για να πάρει από το Δημόσιο 1 εκ. έργο και αυτό να θεωρείται πλημμέλημα και να κυνηγάνε τους ανθρώπους του ΚΕΕΛΠΝΟ και να χάνουν τη δουλειά τους γιατί 22 εργαζόμενοι πήραν από 500 ευρώ ο ένας για 8 μήνες; Το θεωρείτε δίκαιο;

Για την αποκάλυψη των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ για τη ρύθμιση του δανείου: «Χαίρομαι πάρα πολύ που πλέον όσοι μας ακούνε γνωρίζουν ότι χάρη στην αποκάλυψη των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ και στο θόρυβο που δημιουργήθηκε κάθε ένας συμπολίτης μας που έχει επιχειρηματικό δάνειο μέχρι 300 χιλιάδες ευρώ χωρίς καμία κάλυψη και έχει κοκκινίσει πρέπει να πηγαίνει στην Τράπεζα Πειραιώς και φαντάζομαι και στις άλλες τράπεζες και να αποκτά μια ρύθμιση ανάλογη με των αδερφών κ.Τσίπρα δηλαδή τα δύο πρώτα χρόνια να δίνει 300 ευρώ.

Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία: «Είναι μια πάρα πολύ λυπηρή υπόθεση, είναι προφανές ότι η δίωξή τους είναι πολιτική. Προφανώς ευθύνεται η κυβέρνηση σε διάφορα επίπεδα το τελευταίο είναι ότι προφανώς η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Ερντογάν δεν πήγε όπως θα ήθελε ο κ. Τσίπρας, γιατί είχαν καλλιεργηθεί προσδοκίες ότι αφήνει ο Ερντογάν κάποιο ανοιχτό παράθυρο, προσδοκίες που κατέπεσαν σήμερα. Πρέπει να εκπονηθεί ένα εθνικό σχέδιο για το πώς θα απελευθερωθούν αυτοί οι δύο ανθρωποι, είναι θέμα τιμής για την ελληνική Δημοκρατία να γυρίζουν πίσω τα δύο παιδιά.»

Για τις απολύσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ: «Χθες το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ κατόπιν εντολής του κ. Πολάκη απέλυσε 4 εργαζομένους του ΚΕΕΛΠΝΟ, μεταξύ αυτών και ένα ζευγάρι. Αυτοί έχουν μια άσκηση ποινικής δίωξης η οποία έγινε σε προκαταρκτικό στάδιο και έπεται η κύρια ανάκριση, αυτό μπορεί κάλλιστα να μη φτάσει καν στο ακροατήριο και να απαλλαγούν δια βουλεύματος στην επόμενη φάση, πράγμα που νομίζω ότι και θα συμβεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει το λεγόμενο συνδικαλιστικό νόμο, σε αυτό το νόμο υπάρχει ένα άρθρο που λεει ότι οι πρόεδροι των συνδικαλιστικών σωματείων και τα μέλη του ΔΣ δεν μπορούν να απολυθούν από μια εταιρία με τις τρέχουσες διατάξεις αλλά για να απολυθεί ένας συνδικαλιστής όταν υπάρχει θέμα πολιτικής δίωξης πρέπει να συσταθεί μια τριμελής επιτροπή και μόνο αυτό το τριμέλες συμβούλιο μπορεί να απολύσει από μια ιδιωτική εταιρεία έναν συνδικαλιστή.

Πήγε χθες η ΓΣΕΕ και έκανε παρέμβαση στον εκπρόσωπο του ΚΕΕΛΠΝΟ και είπε ότι κύριοι δεν μπορείτε να απολύσετε τον κ. Πουλή γιατί ο νόμος που ψηφίσατε προβλέπει αυτό για τους συνδικαλιστές. Απάντηση Ροζεμπεργκ και ΔΣ ‘δεν μας ενδιαφέρει ο νόμος ας πάνε στα δικαστήρια’ και τον απέλυσαν.

Δηλαδή μιλάνε αυτοί οι άνθρωποι για οικογενειακή ευθύνη εδώ απέλυσαν ένα ζευγάρι που δεν έχουν από σήμερα δουλειά ούτε ο ένας ούτε ο άλλος λόγω του κ.Πολάκη και αυτό στο όνομα της Αριστεράς που δήθεν ασχολείται με τα εργατικά δικαιώματα και έχουν τα μούτρα αυτοί να μιλάνε στην Ελλάδα για δικαιώματα και οικογένειες;»

Αναφερόμενος στη συνέντευξη του Ηλία Νικολακόπουλου: «Ο κ. Νικολακόπουλος κάποτε είχε μια φήμη σοβαρού ανθρώπου, μπορεί ο κ. Νικολακόπουλος να θέλει να υποστηρίξει το ΣΥΡΙΖΑ αυτό δικαίωμά του. Αισθάνεστε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειξε εκδικητικότητα απέναντι στην προηγούμενη; Θέλετε να πούμε για τον κ. Παπασταύρου τι έχει περάσει; Θέλετε να πούμε για την κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη τι έχει περάσει; Θέλετε να πούμε για μένα; Μα καλά δεν ντρέπεται ο κ. Νικολακόπουλος σε άλλη χώρα ζει; Θα ντρεπόμουνα να τα πω αυτά που είπε!»