06 Ιουλίου 2018

Αλέξης Τσίπρας: Ο ευεργέτης της ακροδεξιάς

Του Σάκη Μουμτζή

Κάποια στελέχη του χώρου της Κεντροαριστεράς φαίνεται πως έχουν κάνει την επιλογή τους να συστρατευθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναφαίρετο δικαίωμα τους. Ας το κάνουν όμως διασώζοντας την αξιοπρέπεια τους. Δεν είναι ανάγκη να εξευτελίζονται υιοθετώντας και αναπαράγοντας άκριτα τα όσα μηχανεύονται στα υπόγεια του Μαξίμου.

Το τελευταίο παραμύθι των Συριζαίων είναι πως η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει ακροδεξιά στροφή. Πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδόθηκε στους ακραίους του κόμματος του.

Να επαναλάβω για μια ακόμα φορά πως για την Αριστερά «πας μη αριστερός, ακροδεξιός εστί». Τις καταστροφικές συνέπειες αυτού του δόγματος τις βίωσαν κυρίως οι ίδιοι οι αριστεροί στα ταραγμένα χρόνια του παρελθόντος. Αμετανόητοι, σήμερα επαναλαμβάνουν το ίδιο λάθος. Και από κοντά τους οι γνωστοί «πρόθυμοι».

Βέβαια, όταν η πραγματικότητα διαψεύδει τις θέσεις τους, τόσο χειρότερα για την πραγματικότητα. Αυτό είναι γνωστό.

Ετσι, όσο και αν ο Μητσοτάκης επιτίθεται στον Ορμπάν για τις θέσεις του στο μεταναστευτικό, τόσο τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως οι δύο πολιτικοί ταυτίζονται. Να υπενθυμίσω εδώ πως οι πολέμιοι της Αμυγδαλέζας, σήμερα θα κατασκευάσουν πολλές Αμυγδαλέζες, γιατί αυτό συμφώνησε το «παιδί για όλες τις δουλειές» με την αφεντικίνα του.

Εγκαλούν την Νέα Δημοκρατία για την πατριωτική στάση της στο Σκοπιανό, αυτοί οι οποίοι από το 2008 αποκαλούσαν την FYROM, «Mακεδονία», χωρίς να ντρέπονται. Αυτοί που κατάφεραν να ενώσουν σχεδόν όλους τους Ελληνες πάνω στην βάση της καταδίκης της συμφωνίας των Πρεσπών.

Γι΄αυτό άλλωστε ο πρωθυπουργός κυκλοφορεί συνοδευόμενος από κλούβες και διμοιρίες των MAT. Tόσο πολλοί είναι ο ακροδεξιοί στην Ελλάδα, αν δεχτούμε τις ανοησίες των Συριζαίων.

Πίσω από την πολιτική γραμμή της ακροδεξιάς στροφής της Νέας Δημοκρατίας, ο Α.Τσίπρας επιχειρεί να προσφέρει το φύλλο συκής στους «πρόθυμους» για να συνεργαστούν μαζί του. Και αυτοί το δέχονται ασμένως. Αυτό περίμεναν.
Βέβαια, παραβλέπουν το γεγονός πως εδώ και τρία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνά με την ακροδεξιά με δική του, εν ψυχρώ, επιλογή. Ομως αυτό τι σημασία έχει, αφού οι ΑΝΕΛ είναι ένα κόμμα της κεντροδεξιάς και η Νέα Δημοκρατία της ακροδεξιάς;

Απορώ πώς οι «πρόθυμοι» δέχονται αυτές τις ανοησίες! Γι΄αυτό έγραψα στην αρχή του άρθρου πως πρέπει τουλάχιστον,να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια τους. Να μην γελοιοποιηθούν.
Δυστυχώς όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο βασικός κορμός της Κεντροαριστεράς στέκεται σταθερά απέναντι του.

Σε τρείς κεντρικές πολιτικές θέσεις, Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ, ταυτίζονται πλήρως. Και οι δύο ζητούν άμεση προσφυγή στις κάλπες, και οι δύο θεωρούν πως η συμφωνία με την FYROM βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα και τέλος και οι δύο αμφισβητούν την «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια.

Και έμεινε ο ΣΥΡΙΖΑ να πιπιλίζει την καραμέλα της ακροδεξιάς στροφής της Νέας Δημοκρατίας μαζί με τους «πρόθυμους». Ας αντιληφθεί η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πως από την ζημία δεν μπορεί να βγεί κέρδος. Το πολιτικό κλίμα είναι τόσο συντριπτικά εις βάρος τους, ώστε ό,τι και να κάνουν θα στραφεί εναντίον τους.

Ο πανικός του Α.Τσίπρα φάνηκε στην χθεσινή ομιλία του στην Βουλή. Τον αποτελείωσε ο «ακροδεξιός» Μητσοτάκης όταν του είπε πως είναι ο «ευεργέτης της ακροδεξιάς».

Ήθελε και τα έπαθε, ο Αλέξης!

https://www.liberal.gr/arthro/211625/apopsi/s-moumtzis/alexis-tsipras-o-euergetis-tis-akrodexias.html