12 Ιουλίου 2018

EKTAKTO: Διακόπτει την παροχή ρώσικης σαλάτας προς την Ελλάδα η Μόσχα

Την άμεση διακοπή των προμηθειών ρώσικης σαλάτας προς τη χώρα μας, ως αντίποινα για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών ανακοίνωσε σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ Αθήνας και Μόσχας μετά την ανακοίνωση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι προχωρά στην διακοπή της παροχής ρώσικης σαλάτας προς τη χώρα μας.

Στην ανακοίνωση, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι το εμπάργκο στη ρώσικη σαλάτα πραγματοποιείται ως αντίποινα για την πρόσφατη απέλαση Ρώσων διπλωματών από τη χώρα μας με απόφαση της κυβέρνησης, γεγονός που έχει προκαλέσει ξαφνική αντιπαράθεση με το ξανθό γένος.

Οι δηλώσεις Πούτιν προκάλεσαν πανικό, με χιλιάδες συσκευασίες ρώσικης να εξαφανίζονται από τα ράφια των ελληνικών σούπερ μάρκετ μέσα σε λίγα λεπτά, αφού τα συστατικά της ρώσικης σαλάτας είναι επτασφράγιστο μυστικό που φυλάγεται σε ειδική κρύπτη στο μαυσωλείο του Λένιν στη Μόσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε απόγνωση βρίσκονται και τα σαντουιτσάδικα της χώρας, με συμπλοκές να σημειώνονται έξω από καταστήματα όπου φημολογείται ότι υπάρχουν ακόμα αποθέματα.

Πηγές του Μαξίμου τονίζουν ότι ήδη μελετούνται νέα αντίμετρα από πλευράς της Ελλάδας, όπως π.χ. να μην πωλούνται αντηλιακά σε Ρώσους τουρίστες με αποτέλεσμα αυτοί να αυτοαναφλέγονται.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην απέλαση των διπλωματών καθώς υπήρχαν ενδείξεις για προσπάθεια παρέμβασης της Ρωσίας μέσω Ελλήνων κρατικών λειτουργών και ορθόδοξων ομάδων ώστε να εμποδιστεί η συμφωνία στο Μακεδονικό, καθώς και να αντικαταστήσει την ελληνική κυβέρνηση με μία εικόνα του Αγίου Παΐσιου.

http://tovatraxi.com/politics/ektakto-diakoptei-thn-paroxh-rwsikhs-salatas-pros-thn-ellada-h-mosxa