12 Ιουλίου 2018

ΔΕΘ: Έρχονται Microsoft, IBM και Coca-Cola και η κυβέρνηση περιμένει... 1,5 εκατ. επισκέπτες!


[Προσέξτε πόσο λάμπει ο Παππάς δίπλα στον αμερικάνο πρέσβη...]

Τζέφρι Πάιατ: Δημιουργούνται νέες επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες, καθώς η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης και η αμερικανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα βοηθήσει σε αυτή την πορεία

Σε «χολιγουντιανή υπερπαραγωγή» για την προσέλκυση επενδύσεων φιλοδοξεί να μετατρέψει τη 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η κυβέρνηση, με τη... βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της πρεσβείας τους στην Αθήνα.

Οι ΗΠΑ αποτελούν την τιμώμενη χώρα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, αλλά και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της βόρειας Ελλάδας, προετοιμάζουν μια ιδιαίτερη ΔΕΘ, η οποία, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, θα θυμίζει αυτές της δεκαετίας του 1960, όταν η Θεσσαλονίκη προσέλκυε τις ημέρες της έκθεσης το ενδιαφέρον περίπου 1,5 εκατ. ανθρώπων.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο των Αθηνών, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, μέλη του ελληνο-αμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου και εκπρόσωποι της ΔΕΘ παρουσίασαν το όραμά τους για μια "Ελλάδα που θα αποτελεί κόμβο στην ενέργεια, τις μεταφορές και τις επικοινωνίες" στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς χαρακτήρισε τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ως μια ακόμα καλή είδηση για την Ελλάδα, η οποία θα λάβει χώρα λίγες ημέρες μετά την έξοδό μας από το Μνημόνιο. Σύμφωνα με τον κ. Παππά, η ΔΕΘ θα αποτελέσει μια έκθεση-τομή για την Ελλάδα, στην οποία, εκτός από τις εταιρείες, θα προσκληθούν και επιχειρηματίες, αλλά και πολιτικοί από τις γείτονες χώρες.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι, για να μπορέσει η Θεσσαλονίκη να μετατραπεί σε κόμβο της περιοχής, πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένα έργα υποδομών, όπως για παράδειγμα οδικοί άξονες μέσω των βαλκανικών χωρών και γι' αυτό χρειάζεται να λυθούν τα προβλήματα που έχει η Ελλάδα με τις γειτονικές χώρες.

Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, παρόλο που δεν επιβεβαίωσε προς το παρόν τη συμμετοχή ή μη του αντιπροέδρου Μάικ Πενς στη ΔΕΘ, χαρακτήρισε την Έκθεση ως μια "εξαιρετική ευκαιρία" για να μπορέσει η Ελλάδα να δείξει στους επιχειρηματίες ότι είναι ανοιχτή για επενδύσεις. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ, οι ΗΠΑ δείχνουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στην Ελλάδα, στην οποία είχε αναφερθεί και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο.

Στην φετινή ΔΕΘ η τιμώμενη χώρα, ήτοι οι ΗΠΑ, θα δώσουν το στίγμα τους όχι μόνο μέσω των αμερικανικών κολοσσών, όπως η Microsoft, η IBM και η Coca-Cola, αλλά και μέσω πολιτιστικών δράσεων σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Πάιατ υπογράμμισε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από αμερικανικές εταιρείες για μια σειρά επενδύσεων στην Ελλάδα, από τον τομέα του τουρισμού μέχρι της εκμετάλλευσης φυσικών πόρων, κάτι που -σύμφωνα με τον ίδιο- αποτελεί σημάδι για την επιστροφή της χώρας μας στην οικονομική ανάπτυξη.