20 Αυγούστου 2018
ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΣΑΝΟ ΣΤΑ ΓΙΔΙΑ➤«Οι Γερμανοί δουλεύουν έξι ώρες λιγότερες την εβδομάδα από τους «τεμπέληδες» Έλληνες!» Διαβάστε πως καταρρίπτεται η παπαριά
Το έχουμε γράψει 20 φορές: Σημασία δεν έχει πόσες ώρες εργάζεσαι αλλά τι παραγωγικότητα έχεις. Πχ. τη δουλειά που κάνει κάποιος Έλληνας σε μια μέρα, όταν ψάχνει ένα χαρτί σε ένα υπόγειο πολεοδομίας που είναι γεμάτο φακέλους των τελευταίων 50 χρόνων, την κάνει ο έξυπνος ο Βορειοευρωπαίος σε 1 λεπτό αφού έχει τα έγγραφα ψηφιοποιημένα στο κομπιούτερ!! Πόσες φορές πρέπει να το πούμε ακόμα;
Πόσες φορές πρέπει να πούμε ότι οι Έλληνες εμφανίζουν υψηλό ΜΟ εργάσιμων ωρών λόγω υψηλού ποσοστού αυτοαπασχόλησης; Ο κάθε πικραμένος ανοίγει ένα μαγαζάκι όπου πουλάει τσίχλες (παραγωγικότητα=0) και ξεροσταλιάζει 500 ώρες την ημέρα ανεβάζοντας το μέσο όρο των ωρών εργασίας σε σχέση με το εξωτερικό, όπου δεν υπάρχει σε κάθε γωνία περίπτερο και μαγαζί τρύπα με 10 ζευγάρια παπούτσια.
Πόσες φορές πρέπει να ξαναπούμε ότι έχει σημασία πόσο είναι συνολικά το εργατικό δυναμικό με το οποίο διαιρούνται οι εργάσιμες ώρες για να βγει ο ΜΟ; Πόσες φορές πρέπει να πούμε ότι οι ξένοι εμφανίζουν μικρότερο ΜΟ εργάσιμων ωρών επειδή έχουν υψηλό ποσοστό ημιαπασχόλησης και συνεπώς μεγάλο αριθμό εργατικού δυναμικού; 2 ολλανδέζες δουλεύουν από 4 ώρες στην ίδια δουλειά, άρα οι Ολλανδέζες έχουν ΜΟ 4 ώρες εργασίας την ημέρα... από τις 2 ελληνίδες, η μία μαγειρεύει και πλένει τον 35 χρονο κανακάρη γιο της και η άλλη δουλεύει 8 ώρες, άρα ο μέσος όρος της Ελληνίδας είναι 8 εργάσιμες ώρες...
Πάνω απ' όλα βέβαια και δυστυχώς για όσους τρώνε αμάσητο σανό σε τέτοια θέματα έχει απαντήσει η ίδια η ζωή... βάζοντας τη Γερμανία προφανώς λόγω επίδοσης των πολιτών της, στο ρόλο του ισχυρού και του δανειστή και την Ελλάδα στο ρόλο του αδύνατου και του επαίτη. Προσέξτε τέλος πάντων μόνοι σας τι επίπεδο έχουν τα κράτη που δουλεύουν "λίγες ώρες" και ποιες χώρες βρίσκονται σε αυτά που δουλεύουν "πολλές ώρες" και βγάλτε τα συμεπράσματά σας
Φάτε τώρα και λίγο κουτόχορτο και φουσκώστε με εθνική υπερηφάνεια επειδή είστε δουλευταράδες και σας κυνηγάνε οι τεμπέληδες οι ξένοι:
Λιγότερες από 35 ώρες την εβδομάδα βρίσκονται στην εργασία τους οι Γερμανοί, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στις 36,4 ώρες - Οι Έλληνες δουλεύουν κατά μέσο όρο 40,7 ώρες την εβδομάδα
Οι Γερμανοί περνούν λιγότερο χρόνο στη δουλειά τους σε σχέση με τους περισσότερους Ευρωπαίους εταίρους τους, όπως ανέφερε σήμερα ο γερμανικός όμιλος μέσων ενημέρωσης RND, επικαλούμενος επίσημα στοιχεία.
Σύμφωνα με την απάντηση του γερμανικού υπουργείου Εργασίας σε ερώτηση που είχε καταθέσει το κόμμα Die Linke, ο μέσος όρος των ωρών εργασίας ανά εβδομάδα στη Γερμανία το 2017 ήταν 34,9 ώρες βάσει των επίσημων στοιχείων.
Ως εκ τούτου, οι Γερμανοί εργάστηκαν λιγότερο σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των 36,4 ωρών καθώς και σε σχέση με πολλούς Νοτιοευρωπαίους γείτονές τους, που κάποιες φορές χαρακτηρίζονται τεμπέληδες από γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
Η Ολλανδία (31,8 ώρες) και η Δανία (33,8 ώρες) είναι οι μοναδικές δύο άλλες χώρες της ΕΕ με λιγότερες ώρες εργασίας ανά εβδομάδα συγκριτικά με τη Γερμανία.
Αντίθετα, οι Πολωνοί (39,4 ώρες), οι Βούλγαροι (40 ώρες) και οι Έλληνες (40,7 ώρες) περνούν κατά μέσο όρο πολύ περισσότερο χρόνο στη δουλειά τους κάθε εβδομάδα. Τα ευρήματα προσέρχονται από ανάλυση των στοιχείων της Eurostat που πραγματοποίησε το υπουργείο Εργασίας.
Μιλώντας σήμερα στο πρακτορείο Xinhua, ο Μαρκ Φάλακ από το Ινστιτούτο Οικονομικών της Εργασίας (Institute of Labor Economics-IZA) στη Βόννη εξήγησε ότι η παρατηρούμενη μείωση στον μέσο όρο των ωρών εργασίας στη Γερμανία αντανακλά εν μέρει το αυξανόμενο ποσοστό απασχόλησης μεταξύ των γυναικών, που είναι πιθανότερο να εργαστούν με μερική απασχόληση.
«Η Γερμανία μετατοπίζεται –πολύ αργότερα απ’ ό,τι οι σκανδιναβικές χώρες ή η Ολλανδία– από τα νοικοκυριά με έναν μισθό σε έναν πιο ισότιμο διαχωρισμό της εργασίας, αλλά και πάλι είναι μάλλον απίθανο και οι δύο σύντροφοι να έχουν πλήρη απασχόληση», δήλωσε ο Φάλακ.
Αν και οι Γερμανοί εργαζόμενοι στατιστικά απολαμβάνουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο σε σχέση με τους κατοίκους των υπόλοιπων –εκτός από δύο- ευρωπαϊκών χωρών, το υπουργείο Εργασίας τόνισε ότι η παραγωγικότητά τους παραμένει 27 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργείου, η βουλευτής του Die Linke Τζέσικα Τάτι δήλωσε στο RND ότι τα ευρήματα καταδεικνύουν πως οι λιγότερες ώρες καθιστούν πιο παραγωγική την εργασία. Υποστήριξε ότι οι περισσότερες ώρες «αυξάνουν τον κίνδυνο λαθών και ατυχημάτων και επιβαρύνουν μακροπρόθεσμα την υγεία των εργαζομένων». «Αυτό δεν είναι ούτε προς το συμφέρον των εργαζομένων, ούτε μπορεί να θεωρηθεί λογικό από την πλευρά των εργοδοτών», δήλωσε η Τάτι.