09 Αυγούστου 2018

Τελετή παραλαβής παράδοσης αρχηγού της Αστυνομίας: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στο Μάτι

Ολοκληρώθηκε η τελετή παραλαβής παράδοσης του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσα σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης για τους νεκρούς από τις πυρκαγιές. Πριν την τελετή κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα.

Δεν υπήρχαν επίσημα αγήματα και η τελετή ήταν λιτή λόγω του πένθους για τους νεκρούς. «Έσπασε» ο απερχόμενος αρχηγός, Κωνσνταντίνος Τσουβαλάς στο τέλος της ομιλίας του. Δήλωσε: «Προσπαθήσαμε, εξαντλήσαμε τις δυνάμεις μας αλλά θα θέλαμε να είχαμε κάνει και πάνω από τις δυνάμεις μας για να είναι μαζί μας οι άνθρωποι που χάθηκαν».



Πρόσθεσε ακόμα ότι: «επί 37 χρόνια έπραξα ό, τι επέβαλλε η συνείδησή μου και το Σώμα το οποίο υπηρέτησα», ενώ ανέφερε ακόμη ότι δεν φτάνει μόνο να κάνουμε πράγματα σε ώρες κρίσης αλλά επιβάλλεται να προβλέπουμε καταστάσεις και να προλαμβάνουμε γεγονότα.

Όταν απευθύνθηκε στον νέο αρχηγό Αριστείδη Ανδρικόπουλο, του είπε εμφανώς συγκινημένος και στον ενικό: «Φίλε Αριστείδη, να τους σέβεσαι και να μου τους προσέχεις όλους και τους 54.462».



Ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την επιλογή του, ενώ αναφέρθηκε με καλά λόγια στον Κ. Τσουβαλά και το έργο του.



Στην τελετή στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας στην Αμυγδαλέζα παρέστησαν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, οι ΓΓ Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής και πολλοί αξιωματικοί.