16 Αυγούστου 2018

Εξαλλος ο Τραμπ με Ερντογάν: Δεν είναι καλός φίλος των ΗΠΑ -Τι αποκάλυψε

Προειδοποιήσεις για νέες κυρώσεις κατά της Τουρκίας απηύθυνε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ετοιμάσει και θα επιβάλουν περαιτέρω κυρώσεις στην Τουρκία εάν δεν απελευθερώσει τον πάστορα που κρατά παρανόμως επί 22 μήνες», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η τουρκική λίρα κατέγραψε πτώση μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών.

Επιπλέον, κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε πως η Τουρκία «δεν αποδείχτηκε καλός φίλος» για την Ουάσιγκτον.

Μάλιστα, ο Τραμπ αποκάλυψε ότι η κυβέρνησή του μεσολάβησε για λογαριασμό του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πέτυχε την απελευθέρωση ενός Τούρκου πολίτη από μια χώρα που δεν κατονόμασε.

«Βγάλαμε κάποιον έξω γι’ αυτόν (σ.σ. τον Ερντογάν)» είπε ο Τραμπ. «Χρειαζόταν βοήθεια για να βγάλει κάποιον από κάποιο μέρος και βγήκε. Και τώρα, θέλουν να κρατήσουν τον υπέροχο πάστορά μας. Είναι άδικο. Δεν είναι σωστό» παραπονέθηκε ο Τραμπ. «Κρατούν έναν φοβερό Χριστιανό πάστορα εκεί. Είναι αθώος» συμπλήρωσε.

Ο Άντριου Μπράνσον, με καταγωγή από τη Βόρεια Καρολίνα, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2016 από τις τουρκικές αρχές. Κατηγορείται για κατασκοπεία και «τρομοκρατική» δραστηριότητα και έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.