16 Αυγούστου 2018

Ζούλας ΚΑΡΠΑΖΩΝΕΙ Σβίγγου: Δεν έκανε ούτε τον κόπο να μπει στο σάιτ της ΕΣΗΕΑ

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ. Σβίγγου, με ανάρτηση της στο twitter, σχολίαζε την επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στον προϊστάμενο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Θανάση Καρτερό.

"Μετά τα fake news περί SMS,η ΝΔ επικαλείται σήμερα άρθρα του κώδικα δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ που δεν υπάρχουν κ τα... μαρούλια του Τσέρνομπιλ για να επιτεθεί χυδαία στον Θ.Καρτερό. Όταν ο πανικός συνδυάζεται με την ανοησία,το αποτέλεσμα είναι η απόλυτη γελοιοποίηση", έγραψε η κ. Σβίγκου.


Με το άρθρο 5 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ απάντησε στην Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου η οποία είχε κατηγορήσει τη ΝΔ πως επικαλείται άρθρα της ΕΣΗΕΑ που δεν υπάρχουν, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνος Ζούλας.

«Επειδή η Ράνια Σβίγγου δεν έκανε καν τον κόπο να μπει στο site της ΕΣΗΕΑ, είπα λίγο να την διευκολύνω» έγραψε στο τουίτερ ο κ. Ζούλας.

Στο εν λόγω άρθρο της ΕΣΗΕΑ, επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως ο δημοσιογράφος οφείλει «να μην δέχεται επ’ αμοιβή θέση συναφή με την ειδικότητά του σε Γραφεία Τύπου, δημόσιες υπηρεσίες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις που θέτει εν αμφιβόλω την επαγγελματική αυτονομία και ανεξαρτησία του».



Αντπαντώντας η Ρ. Σβίγγου έγραψε: «Ως δημοσιογράφος ο @kzoulas προφανώς και γνωρίζει πως το άρθρο του κώδικα της ΕΣΗΕΑ που επικαλείται δεν απαγορεύει την αρθρογραφία. Ψιλά γράμματα αυτά για τη ΝΔ κ τη χυδαία προπαγάνδα της. Πάντως, είναι κατάντια για τη ΝΔ να έχει "γραμμή" τα μαρούλια και τους δήθεν κώδικες».


Απαντώντας της, ο Κ. Ζούλας σχολίασε: «Πρώτη φορά ακούω ότι οι αρθρογράφοι δεν θεωρούνται δημοσιογράφοι. Αραγε δεν καταλαβαίνετε πως δεν νοείται κομματικό στέλεχος να παριστάνει το δημοσιογράφο; Προφανώς όχι. Ούτε γιατί προσωπικά δεν δηλώνω δημοσιογράφος αφ ότου ανέλαβα το ΓΤ της ΝΔ. Τη χυδαιότητα σάς την επιστρέφω».