27 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΝΔ ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ! Αλλάζουν την Ιστορία στα σχολεία! Τζιχάντ, συνδικαλισμός, δικαιώματα μειονοτήτων και Ολοκαύτωμα ανάμεσα στα προτεινόμενα θέματα


[Απ' αυτούς δεν περιμέναμε κάτι άλλο... αλλά το χειρότερο είναι πως η ΝΔ δεν δεσμεύεται σε όλους τους τόνους ότι θα καταργήσει όλες τις ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ που αποβλέπουν στην παραγωγή αμόρφωτων γιδιών... και πως να τις καταργήσει όταν έχει τομεάρχη την μεσαιοχωρίτισσα Κεραμέως ή θέλει διακαώς να δώσει καρέκλα στην Αννούλα του σκ@τόψυχου αλλά δεν τολμάει να το πει γιατί φοβάται τις αντιδράσεις]

Αλλαγές στο μάθημα ιστορίας στα σχολεία αναμένεται να παρουσιάσει το επόμενο διάστημα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, βάσει των προτάσεων που έχουν γίνει από πανεπιστημιακούς και εκπαιδευτικούς.

Η εν λόγω ομάδα στην οποία μετέχουν οι πανεπιστημιακοί Πολυμέρης Βόγλης, Κώστας Κασβίκης, Γιώργος Κόκκινος, Χριστίνα Κουλούρη, Άγγελος Παληκίδης και Βασίλης Τσάφος αλλά και 30 εκπαιδευτικοί της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, προτείνει ενδεικτικά στο νέο πρόγραμμα σπουδών για το μάθημα της Ιστορίας να ενταχθούν θέματα όπως:

- η τζιχάντ

- ο εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα

- το Ολοκαύτωμα

- ο συνδικαλισμός

- τα δικαιώματα των μειονοτήτων

- η σύγχρονη μετανάστευση

Η προσπάθεια, σύμφωνα με την Καθημερινή, είναι να εμπλουτιστεί η διδακτέα ύλη με τέτοιο τρόπο που η επιπλέον ύλη να μην ευνοεί την παπαγαλία για την εκμάθησή της.