17 Σεπτεμβρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ η χύμα εικόνα του αστυνομικού που παραδίδεται και εκτελεί τις εντολές Ρουβίκωνα-Διατάχθηκε ΕΔΕ

Εικόνες που προβληματίζουν έδωσε στην δημοσιότητα ο «Ρουβίκωνας» από την επίθεση μελών του στην πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα, γύρω στις 6:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιατικού χώρου ο φρουρός της πρεσβείας εμφανίζεται να υπακούει νωχελικά τις εντολές των αναρχικών, δίχως να επιχειρεί να προστατεύσει το διπλωματικό συγκρότημα.

Ο φρουρός βγαίνει από το κουβούκλιο και επιτρέπει σε έναν από τους δράστες να σπάσει το παράθυρο με σφυρί, ενώ άλλοι νεαροί πετούν μπουκάλια με μπογιά στο κτήριο.

Ο φρουρός απλώς κλείνει την πόρτα του κουβουκλίου του, πιθανώς ώστε να μην του κλέψουν προσωπικά αντικείμενα, και κατά τα άλλα δεν αντιδρά ούτε προσπαθεί ακινητοποιήσει τους δράστες.

Σημειώνεται πως ο φρουρός εμφανίζεται ντυμένος με λευκή μπλούζα ή φανέλα, κι όχι με στολή. Είναι οπλισμένος με υποπολυβόλο το οποίο κρέμεται δίπλα στο πλευρό του από τον αορτήρα.

Η πρεσβεία του Ιράν βρίσκεται στο Παλαιό Ψυχικό, όπου ο «Ρουβίκωνας» έχει επιχειρήσει και στο παρελθόν.

Έως τώρα δεν έχουν γίνει προσαγωγές ή συλλήψεις.

Πηγή: skai.gr

Διατάχθηκε ΕΔΕ για τον φρουρό στην πρεσβεία του Ιράν

ΕΔΕ διατάχθηκε για τον φρουρό στο φυλάκιο της πρεσβείας του Ιράν που δέχθηκε σήμερα επίθεση από τον Ρουβίκωνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο φρουρός έκανε ό,τι του είπαν.

Ενδεικτικό της ταραχής και της απώλειας της ψυχραιμίας του είναι πως, ενώ έχει υπακούσει στην εντολή και βγαίνει από το κουβούκλιο, την ώρα που το μέλος του Ρουβίκωνα σπάει την τζαμαρία, ο φρουρός κλειδώνει την πόρτα.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα, αφού έκαναν «γυαλιά-καρφιά» το κουβούκλιο, στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές, έως αυτή την ώρα τουλάχιστον.