06 Οκτωβρίου 2018

Ο Τσακαλώτος διακοπές σε Μπαλί, Χόνγκ-Κόνγκ και Σιγκαπούρη… γιατί δε νομίζω να πιστεύει ούτε ο ίδιος ότι θα βρει μαλ@κες επενδυτές εκεί

Περιοδεία στις ασιατικές αγορές ετοιμάζει πυρετωδώς ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ψάχνοντας να βρεί επενδυτές.

Με το κλίμα να έχει βαρύνει το τελευταίο διάστημα τόσο στο χρηματιστήριο όσο και στην αγορά ομολόγων, ο κ. Τσακαλώτος θα ταξιδέψει στο Μπαλί για να συμμετάσχει στην Ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενώ στο πρόγραμμα έχουν μπει δύο ακόμη σταθμοί. Το Χονγκ – Κονγκ και η Σιγκαπούρη.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιχειρεί να ξεδιπλώσει την προσπάθεια σταδιακής επιστροφής της χώρας στις αγορές. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις στις ενστάσεις που του έχουν ήδη μεταφερθεί για την εμπιστοσύνη απέναντι στην ελληνική οικονομία.

Και αυτό μετά την «εφιαλτική» εβδομάδα που πέρασε το Χρηματιστήριο Αθηνών με επίκεντρο τις τράπεζες, αλλά και στον απόηχο στοιχείων που δείχνουν ότι το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα κάμπτεται.

Στο περιθώριο των εργασιών της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ στο Μπαλί, ο κ. Τσακαλώτος αναμένεται να συναντηθεί με την Κριστίν Λαγκάρντ. Οι επαφές στο Μπαλί έχουν ειδική σημασία γιατί θα γίνουν σε υψηλό πολιτικό επίπεδο.

Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να συζητήσει με τους εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και για την πρόθεσή του για πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά και με την ΕΚΤ.