12 Οκτωβρίου 2018

Στο στόχαστρο της ΝΔ Κοτζιάς - Καμμένος: Ζητεί κοινή ενημέρωση στη Βουλή

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ζητεί η ΝΔ, προκειμένου οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας Νίκος Κοτζιάς και Πάνος Καμμένος να ενημερώσουν από κοινού και αναλυτικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις κυβερνητικές επιλογές τους στα εν λόγω μείζονος σημασίας εθνικά θέματα.

Στη σκιά της διαφωνίας των δύο ανδρών όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, που προκάλεσε κυβερνητική κρίση που δεν έχει ακόμα αποσοβηθεί, η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να παγιδεύσει την κυβέρνηση, και να αναζωπυρώσει τις αποκλίσεις τους, αναδεικνύοντας τις διαφορετικές θέσεις των δύο υπουργών.

«Κρίνοντας ότι οι σοβαρές γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου και οι κρίσιμες αποφάσεις που θα κληθεί να λάβει η χώρα σε καίρια ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, όπως στο Σκοπιανό και στην έντονα συζητούμενη επανεκκίνηση των προσπαθειών για την επίλυση του Κυπριακού, θεωρεί επιτακτική την ανάγκη διεξαγωγής μιας ουσιαστικής κοινοβουλευτικής συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων» τονίζει η Πειραιώς.