01 Οκτωβρίου 2018

ΚΛΑΙΜΕ ΡΕ ΜΑΛ@ΚΕΣ! Το ΑΠΕ βρήκε ένα σούργελο που θεωρεί ότι Τσίπρας και Ζάεφ θα πάρουν... Νόμπελ

Δύο από τα φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης φέρονται να εί ναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ σύμφωνα με τον Βίκτορ Νούμελιν τον ειδικός συντάκτης του σουηδικού πρακτορείου ειδήσεων TT, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Σουηδός Συντάκτης είπε μεταξύ άλλων πως: «Είναι μεταξύ των φαβορί, τουλάχιστον. Είναι δύσκολο να πούμε ποιος είναι υποψήφιος και ποιος όχι. Επειδή, είναι κοινό μυστικό, έχουν αναφερθεί για το βραβείο. Κάθε χρόνο γίνονται πολλές εικασίες και συζητήσεις για το ποιος θα πάρει το βραβείο Ειρήνης και σε ποια περιοχή θα δοθεί προσοχή. Φέτος μιλάνε πολύ για την Κορεατική Χερσόνησο, μιλάνε για την κατάσταση στο προσφυγικό, την κατάσταση ανάμεσα στην Ελλάδα και τη «Μακεδονία» με τις διαπραγματεύσεις. Ξέρω ότι πολλοί μέσα στην Επιτροπή του βραβείου Ειρήνης σκέπτονται ότι θα ήταν κατά κάποιο τρόπο ένα τέλειο βραβείο Ειρήνης.

Τους αρέσει η κατάσταση όπου οι άνθρωποι διαπραγματεύονται, καταλήγουν σε συμφωνία, τη βάζουν στο τραπέζι, αντί να προσπαθούν να επιλύσουν μια πολεμική κρίση ή κυρώσεις. Άρα νομίζω πως με αυτή την έννοια θα ήταν τέλειο να το δώσουν για παράδειγμα στους δύο πρωθυπουργούς ή σε κάποιον άλλον που διαπραγματεύθηκε. Ωστόσο, όπως εξελίχθηκε η κατάσταση χθες, που δεν πήγε πολύς κόσμος να ψηφίσει, αυτό είναι βεβαίως πιο δύσκολο.»