Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ λέει «bravo» σε ρεπορτάζ για τις αμερικανικές βάσεις στην ΕλλάδαΟ αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ επικροτεί ρεπορτάζ που μιλά για νέες αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα – Λίγες ώρες πριν, ο κ. Πάιατ έλεγε ότι οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν τη δημιουργία άλλης βάσης πέραν αυτής στη Σούδα

«Bravo» σε δημοσίευμα που υποστηρίζει ότι στην ατζέντα των συζητήσεων ΗΠΑ – Ελλάδας βρίσκεται η δημιουργία νέων αμερικανικών βάσεων στη χώρα μας έδωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, λίγο μετά την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζέιμς Μάτις στο αμερικανικό πεντάγωνο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», «η προαναγγελία της δημιουργίας βάσεων στην Αλεξανδρούπολη, στη Λάρισα, στον Βόλο και «επέκτασης» της συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ και στην Κάρπαθο», κατά τη συνάντηση των δύο υπουργών «καθώς και τα θερμά λόγια του βετεράνου στρατηγού των πεζοναυτών για τη βάση της Σούδας, λειτουργούν ως επιβεβαίωση των πολύ στενών διαπραγματεύσεων που βρίσκονται ανάμεσα στις δύο χώρες σε επίπεδο αμιγώς στρατιωτικό».

Λίγες ώρες πριν διέψευδε νέες αμερικανικές βάσεις 

Η επικρότηση του δημοσιεύματος από τον κ. Πάιατ δημιουργεί θολό τοπίο για το συγκεκριμένο ζήτημα. Λίγες ώρες πριν το «Bravo», ο Αμερικανός πρέσβης έλεγε ότι δεν υπάρχουν άλλες αμερικανικές βάσεις στην ελληνική επικράτεια, πλην αυτής στη Σούδα.

Ο κ. Πάιατ μάλιστα διέψευσε ότι θα υπάρξει βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, που χρησιμοποιήθηκε στο πλαίσιο διευκολύνσεων προς την αμερικανική πλευρά, κάτι που θεωρείται σύνηθες φαινόμενο.

«Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα κατασκευαστεί καμία βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη. Θα είμαστε χαρούμενοι αν μπορούμε να έχουμε συνεργασίας που ήδη έχουμε όταν φέραμε τα ελικόπτερα δια μέσου της Αλεξανδρούπολης. Δεν πρόκειται να φτιάξουμε μια βάση, η κύρια πλατφόρμα είναι και παραμένει ο κόλπος της Σούδας», είχε δηλώσει ο κ. Πάιατ στη ΔΕΛΤΑ τηλεόραση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου