01 Οκτωβρίου 2018

H… πολυτάλαντη Μαρία Παπασπύρου και στην Επιτροπή για το πόθεν έσχες

Στην Επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα πόθεν έσχες των πολιτικών, καθώς και όσων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση τοποθετείται η Μαρία Παπασπύρου.

Η σχετική ρύθμιση που αντικαθιστά τον Συνήγορο του Πολίτη με τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, η Μαρία Παπασπύρου ως επιθεωρήτρια  είναι το νέο πρόσωπο της Επιτροπής του άρθρου 3Α της Βουλής που  θα ερευνά τα πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, των βουλευτών και ευρωβουλευτών, των περιφερειαρχών, των δημάρχων, καθώς και όσων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση.

Eιδικά για τους ελέγχους του «πόθεν έσχες» των δικαστών, η 11μελής Επιτροπή που θα οριστεί θα έχει πρόεδρο προερχόμενο από τον δικαστικό κλάδο και συνολικά 6 δικαστές. Η επιθεωρήτρια η οποία θα είναι αρμόδια ως ελεγκτής και δημοσίων υπαλλήλων θα αντικαταστήσει τον συνήγορο του πολίτη  καθώς  όπως τονίζεται «ενόψει έλλειψης συνάφειας με το αντικείμενο του ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, ο Συνήγορος του Πολίτη αντικαθίσταται από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης».