14 Νοεμβρίου 2018

Χορηγός προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Ιερώνυμος

Το να υπόσχεται ο πρωθυπουργός «προσλήψεις», που θα καλύπτουν το «μισθολογικό κενό» των κληρικών είναι για γέλια

Στην τελευταία του εμφάνιση στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και τον καλό συνάδελφο Α. Σρόιτερ, ο Αλ. Τσίπρας επιχείρησε να δημιουργήσει παραπλανητικές εντυπώσεις στον ελληνικό λαό, με το να ισχυρίζεται ότι εντός του 2019 θα προκηρυχθούν 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο, επειδή το αντίστοιχο κενό σε θέσεις θα προκύψει μέσα από την «αποδέσμευση» του μισθολογικού κόστους των ιερέων.

Δηλαδή, έταξε την προκήρυξη χιλιάδων θέσεων εργασίας εντός του 2019 εντελώς ανεύθυνα και παραπλανητικά.

Και αυτό διότι ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία ο διάλογος δεν έχει ολοκληρωθεί και το εμφανιζόμενο ως ιστορικό σύμφωνο για τη διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας, που συνομολόγησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, ανάγεται στη βάση των προθέσεων. Δεν έχει εγκριθεί από την Ολομέλεια της Ιεράς Συνόδου, μήτε έχει αποκτήσει «κανονιστική» υπόσταση σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου ή νομοθετικής επικύρωσης.

Συνεπώς, το να υπόσχεται «προσλήψεις», που θα καλύπτουν το «μισθολογικό κενό» των κληρικών, είναι για γέλια.

Φυσικά, θα πρέπει να προβληματίσει και την ηγεσία της Εκκλησίας το γεγονός ότι έδωσε την ευκαιρία στον Αλ. Τσίπρα να δημαγωγεί σε βάρος της κοινωνίας, παρουσιάζοντας μια εικόνα εντελώς διαφορετική από αυτήν που μέχρι στιγμής δεν υπάρχει!

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/chorigos-propagandas-tou-siriza-ieronimos