31 Δεκεμβρίου 2018

Εκλογές με ανοιχτό το Σκοπιανό προτείνουν στον Τσίπρα οι «σκληροί» του Μαξίμου

Παρά τα όσα δημόσια λέει ο Τσίπρας (για εκλογές στο τέλος της τετραετίας) στο Μαξίμου εξακολουθεί να είναι ισχυρή και η στρατηγική της προσφυγής σε εκλογές με ανοιχτό το Σκοπιανό.

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να έχει δεσμευτεί σε Αμερικανούς, ΝΑΤΟ και Ευρωπαίους να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια ξαφνική μετάλλαξη του.

Άλλωστε είναι γνωστός υπέρμαχος του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και αυτό το απέδειξε στην πολιτική του διαδρομή αλλάζοντας ακόμα και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος από «ΟΧΙ» σε «ΝΑΙ».

Οι λεγόμενοι σκληροί του Μαξίμου εισηγούνται προσφυγή σε εκλογές προκειμένου να περάσει η καυτή πατάτα του Σκοπιανού στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με την κίνηση αυτή θεωρούν ότι εγκλωβίζουν την επόμενη κυβέρνηση σε ένα κρίσιμο δίλημμα.

Αν απορρίψει τη Συμφωνία θα βρεθεί αντιμέτωπη με Αμερικανούς, ΝΑΤΟ και Ευρωπαίους με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.  Στην περίπτωση που η ΝΔ υποχωρήσει και ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, τότε η αναταραχή στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας είναι πιθανή, σύμφωνα πάντα με αυτούς που εισηγούνται τον Τσίπρα να οδηγήσει την χώρα αιφνιδιαστικά σε εκλογές, με ανοιχτό το Σκοπιανό.

Όλα αυτά πάντως λίγη αξία έχουν κατά την άποψη μας.
Αφού όσα τερτίπια και αν σκαρφιτσούν στο Μαξίμου, έρχεται  πολύ βαριά ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ και εξαφάνιση για τους ΑΝΕΛ- όποτε και εάν στηθούν οι κάλπες.