29 Δεκεμβρίου 2018

ΕΔΕ, Ζακ, Δικαιοσύνη, τρομοκρατία και διατεταγμένος εξευτελισμός της ΕΛΑΣ

Διαβάσαμε το πρωί στα μέσα μέσες-άκρες το εξής:

"Το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) που διενεργήθηκε για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, απόταξη ή αργία για τους οκτώ αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο περιστατικό έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, στην Ομόνοια. Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, το πόρισμα της ΕΔΕ το οποίο δεν έχει παραδοθεί ακόμη στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, προτείνει για τους τέσσερις αστυνομικούς απόταξη και για τους υπόλοιπους αργία με το ερώτημα της απόλυσης. Αναμένονται πλέον οι τελικές αποφάσεις από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Σημειώνεται, επίσης, ότι μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της Αστυνομίας το πόρισμα θα σταλεί στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη."

Και τί καταλάβαμε; Ότι οι οκτώ κρίθηκαν, επί της ουσίας, ένοχοι. Παρά ταύτα, δεν μάθαμε από την ίδια διαρροή - διότι περί διαρροής πρόκειται - ότι η Δικαιοσύνη τους έχει αφήσει όλους ελεύθερους και ότι για τους τέσσερις έχει κριθεί ότι δεν έχουν καμία απολύτως ανάμειξη στο περιστατικό.

Έχουμε εδώ μια προκλητική πρώτη: Η ίδια η ΕΛΑΣ να βιάζεται να βγάλει στη σέντρα τους άνδρες της, χωρίς καν να περιμένει το δικαστήριό τους. Πρόκειται για διατεταγμένη γραμμή, για χαϊδολόγημα του Μαξίμου στους μπάχαλους που στον δυστυχή Κωστόπουλο ψάχνουν έναν νέο ήρωα.

Την ίδια ώρα, το Μαξίμου δεν έχει βγάλει άχνα για το τυφλό και δολοφονικό χτύπημα των "παιδιών" στον Άγιο Διονύσιο. Γλώσσα, από την άλλη, έχει βγάλει ο Πολάκης, για να γλείψει τον Δημήτρη Κουφοντίνα, που, όσο η ΕΛΑΣ έτρωγε άλλη μια γροθιά στο στομάχι, έβγαινε για ρεβεγιόν.

Ξεκάθαρο: Μέρος της παρακαταθήκης Τσίπρα θα είναι μια εσκεμμένα ξεδοντιασμένη αστυνομία με ηθικό στο πάτωμα και μια νέα, ακμαία και αδίστακτη νέα τρομοκρατία, που φαίνεται να ασπάζεται πλήρως το "προοδευτικό" αφήγημα της νεομνημονιακής συντεχνίας των ανεπάγγελτων καταληψιών.

https://meaculpa.gr/hellas/15687-ede-zak-dikaiosuni-tromokratia-kai-diatetagmenos-ekseutelismos-tis-elas