Μαθητές, καθηγητές, θεραπευτές, μέλη καλλιτεχνικής κίνησης ΑμεΑ, κοινωνικούς λειτουργούς, ανάδοχους γονείς με τα παιδιά τους, απασχολούμενους σε δομές για πρόσφυγες και ασυνόδευτα ανήλικα, ψαράδες που βοήθησαν στη διάσωση ανθρώπων από την πυρκαγιά στο Μάτι, είχε προσκαλέσει ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου, για να ακούσουν όλοι μαζί τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών METALLON.
Συγκεκριμένα μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού στην εορταστική εκδήλωση και τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς στο Μέγαρο Μαξίμου παρέστησαν:
Ψυχολόγοι που συνέδραμαν τα θύματα της πυρακγιάς στο Μάτι και τις οικογένειες τους
Οι ψυχολόγοι προέρχονται από 4 χώρους: Εθνικό Σύστημα Υγείας, ΕΠΑΨΥ (Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας, είναι ΜΚΟ που εποπτεύεται από το υπουργείο Υγείας), Γιατροί του Κόσμου (η γνωστή ΜΚΟ) και Δήμος Μαραθώνα (+ ένας κοινωνικός λειτουργός)
Ψαράδες από το Μάτι
Έλληνες και ξένοι ψαράδες που με αυτοθυσία έπεσαν στη θάλασσα για να σώσουν και να περισυλλέξουν όσους είχαν μπει στο νερό για να σωθούν από τη φωτιά. Σε κάποιους από τους ξένους θα απονεμηθεί η ελληνική υπηκοότητα, αναμένουμε το Προεδρικό Διάταγμα.
Ομάδα χορού ΑμεΑ Dagipolis
Είναι ομάδα χορού μεικτή, με ΑμεΑ και αρτιμελή άτομα. Είχαν συμμετάσχει και στην πρόσφατη εκδήλωση που διοργανώθηκε για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας.
Με την παρουσία τους τιμούμε την προσπάθεια των ΑμεΑ να φύγουν από το περιθώριο και να μπορέσουν να εκφράσουν όλες τις ανάγκες τους, ακόμα και στο καλλιτεχνικό πεδίο.
Ομάδα νέων ηθοποιών (Red Thread – Κόκκινη Κλωστή) που κάνει διαδραστικό δρώμενο στα σχολεία για να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για θέματα bullying
Κατόπιν πρωτοβουλίας του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών ο υπουργός Παιδείας συμφώνησε να χρηματοδοτήσει την ομάδα ώστε να παρουσιάσει το διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι σε μια σειρά σχολείων της Αττικής. Η ομάδα λειτουργεί στο πλαίσιο μιας ΚΟΙΝΣΕΠ.
Ανάδοχοι γονείς παιδιών
Οικογένειες που αναλαμβάνουν να έχουν στο σπίτι τους ένα παιδί, ώστε μέχρι να βρεθεί η οικογένεια που θα το υιοθετήσει να μην μένει σε ίδρυμα.
Σχολείο 18 Άνω
Καθηγητές, θεραπευτές και μαθητές του σχολείου του 18 Άνω. Είναι δομή στην οποία πηγαίνουν οι πρώην τοξικοεξαρτημένοι για να τελειώσουν το Λύκειο. Υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών που μέσα από το Σχολείο του 18 Άνω έδωσαν Πανελλήνιες και μπήκαν ακόμα και στο ΕΜΠ.
Ασυνόδευτα ανήλικα και συνοδοί τους
Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που ζουν σε δομές φιλοξενίας. Μαζί τους στελέχη των δομών.