17 Ιανουαρίου 2019

Γεννηματά: Θα υπάρξουν συνέπειες σε όποιον στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών-ΒΙΝΤΕΟ

«Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο, η πολιτική ενότητα χτίζεται από τη στάση του καθενός, δεν υπάρχει θέμα πειθαρχίας, αλλά προφανώς θα υπάρχουν συνέπειες» ξεκαθάρισε η Φώφη Γεννηματά

«Το θέμα των Σκοπίων ξεπερνά κατά πολύ το θέμα της κομματικής πειθαρχίας, γιατί η συμφωνια είναι επιζήμια για τη χώρα» τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

«Ο κ. Τσίπρας μετατρέπει την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών σε στήριξη στην κυβέρνησή του» επισήμανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και ξεκαθάρισε πως από όλα τα στελέχη της Κεντροαριστεράς αναμένει στάση ευθύνης για την ενότητα του χώρου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha η Φώφη Γεννηματά διευκρίνισε πως δε ζητά πειθαρχία, αλλά σεβασμό στην κοινή πορεία από εδώ και πέρα.

«Κανείς δεν πρέπει να δώσει τη δυνατότητα στον κ. Τσίπρα να χρησιμοποιήσει μια κακή συμφωνία κατά της προοδευτικής παράταξης» είπε χαρακτηριστικά.

«Ζητώ λοιπόν υπευθυνότητα» προσέθεσε και υπογράμμισε την ευθύνη που έχει για τη συνοχή του χώρου. «Να είστε σόγουρος ότι η ΚΟ θα ψηφίσει ενιαία» τόνισε.

«Είναι σεβαστές οι διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά όταν φθάνει η κρίσιμη ώρα κανείς δεν πρέπει να πληγώσει την παράταξη, εγώ θα τη διαφυλάξω» επανέλαβε.

«Υπάρχει το πλαίσιο, η πολιτική ενότητα χτίζεται από τη στάση του καθενός, δεν υπάρχει θέμα πειθαρχίας, αλλά προφανώς θα υπάρχουν συνέπειες» ξεκαθάρισε.

«Δε μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχουν άνθρωποι στο Κίνημα Αλλαγής που θα βάλουν πάνω από τη μεγάλη εικόνα την ιδεολογία τους, έρχεται η ώρα που όλοι θα πρέπει να βάλουν προτεραιότητες» ενίσχυσε το μήνυμά της.

Ως προς τις μετεκλογικές συνεργασίες σημείωσε πως τους ρόλους θα τους αναθέσει ο ελληνικός λαός στις εκλογές. Για τον χρόνο των εκλογών απάντησε πως θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει.