17 Ιανουαρίου 2019

Ενταση στα σκαλιά του Αγνωστου Στρατιώτη στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών [βίντεο]

Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην πορεία των εκπαιδευτικών στο Σύνταγμα.

Ομάδα διαδηλωτών κινήθηκε προς το περιστύλιο της Βουλής όπου ήταν παραταγμένες ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ.

Οι αστυνομικοί έφραξαν τον δρόμο τον διαδηλωτών με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Οι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας με τους δεύτερους να απαντούν με χρήση χημικών. Σημειώθηκαν αντεγκλήσεις και μάχες σώμα με σώμα.

Αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 3.000 διαδηλωτές βρίσκονται μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες σκηνές είχαν καταγράφει στο ίδιο σημείο και την προηγούμενη εβδομάδα κατά την πορεία των εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών.









Την ίδια στιγμή αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών από την κατάληψη της Πρυτανείας πραγματοποιεί καθιστική διαμαρτυρία στην είσοδο της Βουλής επι της Αμαλίας.



Η αντιπροσωπεία ζητάει να αποχωρήσουν οι δυνάμεις της αστυνομίας προκειμένου να εισέλθουν στο Κοινοβούλιο για να εκθέσουν τα αιτήματα τους. Ωστόσο, οι δυνάμεις των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ στο σημείο αυξάνονται.







Λίγο μετά της 3:00 το μεσημέρι έγιναν μάλιστα και διαπραγματεύσεις μεταξύ της αντιπροσωπείας των εκπαιδευτικών και της αστυνομίας προκειμένου να επιτρέπει στους πρώτους να μπουν στη Βουλή.

Η πρόταση της αστυνομίας, μέχρι στιγμής είναι να δοθεί λίστα με τα ονόματα των εκπαιδευτικών που έχουν επιλέγει να μπουν στο Κοινοβούλιο από την μπροστινή είσοδο και να καταθέσουν γραπτώς τα αιτήματα τους.

Η πρόταση ωστόσο δεν έγινε δεκτή από τους διαδηλωτές που πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία στην παράπλευρη είσοδο (δίπλα στο πάρκινγκ, επι της λεωφόρου Αμαλίας) οι οποίοι θέλουν να μπουν στον χώρο της ολομέλειας και να λάβουν τον λόγο, εφόσον το νομοσχέδιο αφορά αποκλειστικά τους ίδιους και χιλιάδες συναδέλφους τους.







ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ
iefimerida.gr