17 Ιανουαρίου 2019

Κρίση στην υγεία: Τραγούδια της Νατάσας Μποφίλιου είναι αναγκασμένα να χρησιμοποιούν νοσοκομεία της Αθήνας για τη νάρκωση ασθενών

Δραματική εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στο χώρο της Υγείας, μετά από αποκαλύψεις ότι μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τραγούδια της Νατάσας Μποφίλιου για τη νάρκωση ασθενών κατά τη διάρκεια επεμβάσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού “Ιατρική και Έντεχνο Τραγούδι” διοικητής γνωστού νοσοκομείου της Αθήνας αναγκάστηκε λόγω της έλλειψης φαρμάκων να ζητήσει από τους αναισθησιολόγους του νοσοκομείου να φέρουν από το σπίτι στικάκια με τραγούδια της γνωστής ερμηνεύτριας προκειμένου να πραγματοποιηθούν δεκάδες επεμβάσεις.

«Στραφήκαμε στη λύση αυτή γιατί ήταν ο μόνος τρόπος να αποκοιμηθούν οι ασθενείς και να γίνουν τα χειρουργεία» λέει ο διοικητής του νοσοκομείου. «Κάθε τραγούδι της κας Μποφίλιου έχει επίδραση για περίπου μισή ώρα, οπότε συχνά μπορεί να απαιτηθούν δύο και τρία τραγούδια.»

«Για τα σοβαρά περιστατικά χρησιμοποιούμε ταινίες του Αγγελόπουλου.»

«Για τα σοβαρά περιστατικά βέβαια, χρησιμοποιούμε ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου, οι οποίες αναισθητοποιούν για αρκετές ώρες τον ασθενή.»

Τα τραγούδια πάντως της γνωστής καλλιτέχνιδας θεωρούνται επικίνδυνα για το ιατρικό προσωπικό, το οποίο είναι αναγκασμένο να φοράει ωτοασπίδες προκειμένου να μην πέσει σε λήθαργο ή να καθίσει δίπλα σε βροχερό παράθυρο με έκφραση βαθιάς μελαγχολίας.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι τα τραγούδια της Νατάσας Μποφίλιου έχουν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία από την ΕΛΑΣ στις διαδηλώσεις, ενώ το ίδιο το υπουργείο Υγείας στο παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει εκπαιδευμένα κουνούπια για εξετάσεις αίματος.

http://tovatraxi.com/social/tragoydia-tis-natasas-mpofiliou-einai-anagkasmena-na-xrisimopoioyn-nosokomeia-tis-athinas/