10 Ιανουαρίου 2019

Τι γνωρίζει ο Κυρ. Μητσοτάκης;

Του Σάκη Μουμτζή

«Οι εκλογές θα γίνουν με τους ίδιους ακριβώς όρους και τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές που έγιναν όλες οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Με ελεγμένους εκλογικούς καταλόγους με ασφαλές ηλεκτρονικό σύστημα...».

Αυτά ακριβώς είπε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας στην συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της παράταξης. Παρόντες άπαντες. Απ΄όσο θυμάμαι πρώτη φορά, από την Μεταπολίτευση και εντεύθεν, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε, πριν τις εκλογές, θέμα αξιοπιστίας τους. Τι γνωρίζει ο Κυρ. Μητσοτάκης και αισθάνεται την ανάγκη να απευθύνει αυτήν την δημόσια προειδοποίηση;

Τα βασικά ζητήματα είναι δύο και αφορούν α)τους εκλογικούς καταλόγους (αθρόες ελληνοποιήσεις) και β) τις τεχνικές προδιαγραφές πάνω στις οποίες θα βασιστεί η καταμέτρηση. Δεν υπεισέρχομαι σε περισσότερα, καθώς με την σημερινή του ομιλία ο Κυρ. Μητσοτάκης έδειξε πως «έχουσιν γνώσιν οι φύλακες.»

«Μα είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα, να γίνει νοθεία σε χώρα που ανήκει στην ΕΕ;» θα αναρωτηθεί εύλογα ο αναγνώστης. Απαντώ: γιατί, αυτά που έγιναν στο πρώτο εξάμηνο του 2015 θα μπορούσαν να γίνουν σε χώρα της ΕΕ και της ευρωζώνης; Μήπως η πολιτική συνωμοσία της Novartis και η παρακρατική δράση συγκεκριμένων δικαστών συνάδει με τα ευρωπαϊκά πρότυπα; Μήπως η απόπειρα φίμωσης και χειραγώγησης των ΜΜΕ είναι συμβατή με τα κρατούντα στις χώρες της ΕΕ; Μόνον στην Ουγγαρία και στην Πολωνία έχουμε συναφείς συμπεριφορές.

Ας αναρωτηθεί ο σκεπτόμενος αναγνώστης, αν τα όσα ζούμε στην Ελλάδα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, ταιριάζουν πιο πολύ με χώρα-μέλος της ΕΕ ή με την Βενεζουέλα του Τσάβες και του Μαδούρο;

Είναι κοινή διαπίστωση πως ο ΣΥΡΙΖΑ εφόσον η πορεία προς τις εκλογές είναι ομαλή, θα ηττηθεί πανηγυρικά. Ακόμα και τα πιο αισιόδοξα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το παραδέχονται πλέον. Όμως, η κοσμοθεωρία τους δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη κανόνων στο δημοκρατικό παιχνίδι. Τα πάντα υποτάσσονται στην πολιτική τους επικράτηση. Δεν υπάρχει εναλλαγή κομμάτων στην εξουσία, που είναι ένας από τους βασικούς κανόνες της φιλελεύθερης δημοκρατίας, αλλά εναλλαγή καθεστώτων. Με βάση τα νοσηρά μυαλά τους και τις ιδεοληψίες τους, τον Ιανουάριο του 2015 έγινε αλλαγή καθεστώτος και όχι η διαδοχή μιας κυβέρνησης από μιαν άλλη.
Μέσα σε αυτό το σαφέστατο ιδεολογικό υπόβαθρο ας εντάξει ο αναγνώστης και τις συνέπειες που θα έχει, για μια σειρά πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, η απώλεια της εξουσίας. Η έκθεση τους σε παράνομες και ζημιογόνες, για την περιουσία του Δημοσίου, δραστηριότητες θα τύχει ποινικής διερευνήσεως. Ο φόβος μήπως βρεθούν από τις σουίτες των πεντάστερων ξενοδοχείων σε κάποιο κελί τους παραλύει. Θολώνει την σκέψη τους. Τους καθιστά ικανούς για τα πάντα. Άνθρωποι που έκαναν εγκαίνια του μουσαμά μπορούν να τα κάνουν όλα. Μέχρι και καταμέτρηση του «μουσαμά».

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας πιθανόν να γνωρίζει και κάποια άλλα πράγματα, πιο συγκεκριμένα και πιο ανησυχητικά και γι΄αυτό κάλεσε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου σε συστράτευση για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας μας.

Ας το συνειδητοποιήσουμε. Ζούμε ημέρες εκτροπής, θεσμικής και πολιτικής. Το Μεταπολιτευτικό κεκτημένο της ομαλής εναλλαγής των κομμάτων στην διακυβέρνηση της πατρίδος μας, έχει τεθεί εν αμφιβόλω.

Μακάρι στο τέλος να μην χρειαστεί να θυμηθούμε τις προειδοποιήσεις που έκανε ο Κυρ. Μητσοτάκης στις 9 Ιανουαρίου 2019.