16 Ιανουαρίου 2019

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΓΚΡΑΝΤΕ ΜΑΛ@ΚΕΣ! Βρετανία: Μέσα στον χαμό για το Brexit, συζητούν στη Βουλή για το ύψος των γραμματοκιβωτίων!

Θα «πέσει» η Τερέζα Μέι; Θα οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές; Τι θα γίνει με το Brexit; Την ώρα που αυτά τα «καυτά» ερωτήματα έχουν οδηγήσει τη Βρετανία στην πιο βαθιά πολιτική κρίση της, κάποιοι βρήκαν χρόνο για να μιλήσουν για τα γραμματοκιβώτια!

Κι όμως, η βουλευτής των Συντηρητικών Βίκι Φορντ θεώρησε πως είναι η κατάλληλη στιγμή να αναφερθεί στην πρότασή της προκειμένου να αλλάξει το ύψος της σχισμής των γραμματοκιβωτίων, προκειμένου να μην είναι πολύ χαμηλά. Αυτό, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο βρετανικό κοινοβούλιο για την πρόταση μομφής που έχουν καταθέσει οι Εργατικοί!

Εν μέσω της θυελλώδους συζήτησης για το Brexit, κατά την οποία βουλευτές «βομβάρδισαν» την Μέι με τις ερωτήσεις τους, η Φορντ εκμεταλλεύτηκε τη διαδικασία που της επιτρέπει να πάρει τον λόγο και αναφέρθηκε στο ύψος των γραμματοκιβωτίων. Τόνισε ότι με την πρότασή της θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υγείας που ταλαιπωρούν τους ταχυδρόμους, οι οποίοι υποφέρουν από πόνους στην πλάτη επειδή αναγκάζονται να σκύβουν για να ρίχνουν τα γράμματα στα γραμματοκιβώτια. Παράλληλα, υπενθύμισε τον όρο της ΕΕ να τοποθετούνται σε ύψος τουλάχιστον 70 εκατοστών τα γραμματοκιβώτια. «Δεν είναι κακές όλες οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Και, ειδικά αυτήν την ημέρα, δεν θα ήταν ωραίο να βρούμε τουλάχιστον μία που θα μας ενώσει;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ομιλία της προκάλεσε αρκετά κωμικά σχόλια στα social media. «Επειδή μοίραζα κι εγώ εφημερίδες όταν ήμουν μικρός, καταλαβαίνω πλήρως το πρόβλημα. Ωστόσο, νομίζω ότι η κυβέρνησή μας έχει πιο σοβαρά θέματα να συζητήσει σήμερα το απόγευμα», έγραψε κάποιος, αναφέρει το AFP σύμφωνα με το ΑΠΕ. «Καμιά φορά η δημοκρατία μας είναι για γέλια», σχολίασε άλλος. «Ζούμε σε μια τρελή εποχή», ήταν η ανάρτηση ενός ακόμη χρήση του Twitter.