Τόνισε πως εάν ο κ. Μανιαδάκης έχει παραβιάσει το νόμο και ίσχύουν όσα του αποδίδει η εισαγγελία διαφθοράς, υπάρχει θέμα αφού αν αυτά ήταν εις γνώση της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, τότε υπάρχει κατάχρηση εξουσίας από την εισαγγελέα, αδίκημα που είναι σοβαρότερο της "παθητικής δωροδοκίας" και τιμωρείται με 10-20 χρόνια.
Με βάση τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αλλά και την αποκάλυψη του ονόματος του προστατευόμενου μάρτυρα από τον φιλοκυβερνητικό τύπο και από υπουργούς της Κυβέρνησης, ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε γιατί ακόμα δεν έχει καλέσει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου τους εισαγγελείς διαφθοράς, προκειμένου να διερευνήσει αν παρανόμησαν κατα τη διαδικασία, τονίζοντας με έμφαση ότι “ούτε οι εισαγγελείς, αλλά ούτε ακόμα και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι υπεράνω του Νόμου”.
Είπε πως αναμένει από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, να βγει να πει τι συμβαίνει…
Για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη και την ανάρτηση που έκανε στο Facebook, o αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είπε ότι ο κ. Πολάκης έχει ενοχοποιήσει τον εαυτό του, καθώς φέρεται να γνώριζε τον προστατευόμενο μάρτυρα, γεγονός που διώκεται ποινικά.
Εκτίμησε ότι κάποιος από την κυβέρνηση πίεσε την κ. Τουλουπάκη η οποία ενέδωσε στις πιέσεις αυτές.
Λίγο αργότερα στο Twitter o A. Γεωριάδης παρουσίασε το άρθρο 45 Β του ποινικού κώδικα σύμφωνα με το οποίο δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως “μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος” πρόσωπο το οποίο εμπλέκεται καθόποιονδήποτε τρόπο στις εν λόγω πράξεις, ή πρόσωπο που αποβλέπει σε προσωπικό όφελος.
Ιδού ο Νόμος που προβλέπει τους όρους βάσει των οποίων δύναται ο Εισαγγελέας Διαφθοράς να ονομάσει έναν μάρτυρα ως μάρτυρα Δημοσίου Συμφέροντος και να του δώσει προστασία.Βασική προϋπόθεση να μήν είναι εμπλεκόμενος και να μήν αποσκοπεί σε ίδιος όφελος, δηλ να λέει για να γλιτώσει pic.twitter.com/COk8LYKvkg— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) 2 Ιανουαρίου 2019