18 Φεβρουαρίου 2019

Γεωργιάδης: Υπάρχουν και ποινικές εύθυνες για το δάνειο των €100.000 στον Πολάκη-ΒΙΝΤΕΟ

«Για να πάρει δάνειο ως ελεύθερος επαγγελματίας, όπως λέει, έχει αποκρύψει την ιδιότητά του ως πολιτικό πρόσωπο και αυτό έχει ποινικές ευθύνες γιατί υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση» εξήγησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ

Για το ενδεχόμενο να υπάρχουν και ποινικές ευθύνες τόσο για τον Παύλο Πολάκη όσο και για τη διοίκηση της Attica Bank για το καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ που χορήγησε η τράπεζα και αποκάλυψε το Πρώτο ΘΕΜΑ μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Πολάκης, είπε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είναι διπλά εκτεθειμένος ότι είχε διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα από αυτά του υπουργού που σημαίνει φορολογικές δηλώσεις 200-300.000 ευρώ επειδή από ό,τι είδα δεν έχει δηλώσει τέτοια ποσά. «Αυτό σημαίνει ή ότι έπαιρνε "μαύρα" λεφτά, φακελάκια, και του ξέφυγε μέσα στη φασαρία ή ότι είπε ψέματα. Και στις δύο περιπτώσεις σε οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να σταθεί στη θέσητου» συμπλήρωσε.

«Υπάρχει και η διάσταση των ποινικών ευθυνών όσων έδωσαν έγκριση για το δάνειο» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης εξηγώντας ότι «τα εν ενεργεία πολτικά πρόσωπα δεν μπορούν να δανειοδοτούνται όπως οι απλοί άνθρωποι. Χρειάζεται ειδική επιτροπή. Αν έχει πάρει δάνειο, όπως είπε, ως ελεύθερος επαγγελματίας και έχει αποκρύψει την ιδιότητά του έχει ποινικές ευθύνες και για τον ίδιο γιατί έχει υπογράψει υπεύθυνη δήλωση.

Όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ «από τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την καταπολέμηση του "μαύρου" χρήματος, τα πολιτκά πρόσωπα έχουν άλλη διαδικασία ελέγχου».