12 Φεβρουαρίου 2019

Σύλληψη 31χρονου ΑΠΛΥΤΟΥ, γνωστού ονόματος των Εξαρχείων-Κυκλοφορούσε με σφαίρες, χασίς και κλεμμένη μηχανή

Βρέθηκαν στο σακίδιο του  σφαίρες των εννέα χιλιοστών που χρησιμοποιούν τα υπηρεσιακά όπλα της ΕΛ.ΑΣ, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, χημικά, μαχαίρι και μεγάλη ποσότητα χασίς «σπασμένη» σε δόσεις με μια ζυγαριά ακριβείας

​Σφαίρες των εννέα χιλιοστών που χρησιμοποιούν τα υπηρεσιακά όπλα της ΕΛ.ΑΣ, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, χημικά, μαχαίρι και μεγάλη ποσότητα χασίς «σπασμένη» σε δόσεις με μια ζυγαριά ακριβείας βρέθηκε στο σακίδιο ενός 31χρονου – ηχηρού ονόματος από τον χώρο των Εξαρχείων που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας.

Κλιμάκιο της ΟΠΚΕ και του Τ.Α Εξαρχείων είχαν εδώ και ημέρες την πληροφορία για τις κινήσεις του 31χρονου, έτσι μετά από επιχείρηση που πραγματοποίησε χθες νωρίς το πρωί κλιμάκιο της ΟΠΚΕ σε κτήριο της πλατείας Εξαρχείων κατάφεραν να εντοπίσουν τον 31χρονο και να του περάσουν χειροπέδες καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένες κλοπές και απόφαση δικαστηρίου για ληστείες.

Η επιχείρηση της ΟΠΚΕ έγινε μέσα σε λίγα λεπτά. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον «μπλοκάρουν» και χωρίς να προλάβει να αντιδράσει του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν αρχικά στο Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων και στη συνέχεια λόγω σοβαρότητας της υπόθεσης στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Από τις έρευνες στο σακίδιό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 κιλό χασίς σε δόσεις, ζυγαριά ακριβείας, μαχαίρι, μετρητά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά, πολλές συσκευές τηλεφώνων  και μια σακούλα με σφαίρες των 9 χιλιοστών οι οποίες χρησιμοποιούνται σε υπηρεσιακά όπλα της ΕΛ.ΑΣ. Η μηχανή με την οποία κυκλοφορούσε ήταν κλεμμένη από την περιοχή των Πατησίων, ενώ αυτό στο οποίο επικεντρώνουν τις έρευνες τους οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση είναι αν υπάρχει σχέση του συλληφθέντος με άτομα από το σύγχρονο αντάρτικο πόλης αλλά και με την μυστηριώδη υπόθεση της κλοπής υπηρεσιακών όπλων από το Τμήμα Εξαρχείων στα μέσα Δεκεμβρίου.


Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ