21 Φεβρουαρίου 2019

ΣΚΙΤΣΑ-Ο Αρκάς αποκαλύπτει γιατί ο Τσίπρας είναι σκράπας σε Αγγλικά και Γεωγραφία

Σε νέα του σκίτσα, ο Αρκάς σχολιάζει τι θα έκανε (ένας) πρωθυπουργός για ένα σάντουιτς αλλά και πόσα είναι τα νησιά του Αιγαίου, ενώ αποκαλύπτει το λόγο για τα τραγικά αγγλικά του Τσίπρα

Ο Αρκάς συνεχίζει να «μαστιγώνει» ανελέητα την παρούσα κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Στη νέα σειρά που εγκαινίασε πρόσφατα με τον γενικό τίτλο «τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού», ο γνωστός σκιτσογράφος εστιάζει σε μια ακόμη αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα. Παρότι ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, μόλις πρόσφατα εκθείασε το γεγονός ότι «έγινε πρωθυπουργός χωρίς να ξέρει αγγλικά, αλλά τώρα τα μιλά... καλύτερα από τους περισσότερους», είναι πασίγνωστη η έλλειψη γνώσης του πρωθυπουργού στην ομιλία της αγγλικής.

Ο Αρκάς βρήκε... την πηγή της αδυναμίας αυτής.


Ένα σάντουιτς ήταν το αντάλλαγμα που ζήτησε (ένας) πρωθυπουργός στα παιδικά του χρόνια, για να δώσει τη φιλία του. Όμως η φιλία, όπως δείχνει το σκίτσο του Αρκά, από τη νέα του σειρά «τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού», κράτησε όσο η δοσοληψίαα. 

«Εσύ είπες ότι θα μείνουμε φίλοι για πάντα», λέει ένα παιδί στον πρωθυπουργό – παιδί, με τον δεύτερο να τρώει και να γυρίζει την πλάτη λέγοντας «Το είπα για να μου δώσεις το σάντουιτς».


Τέλος σε ένα τρίτο σκίτσο ο δημοφιλής σκιτσογράφος αποκαλύπτει γιατί ο Τσίπρας δεν τα πάει καλά με τη Γεωγραφία