Στο ζήτημα των “κόκκινων” δανείων αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.
“Δυστυχώς, τις τράπεζες, πολλά χρόνια, ας πούμε την τελευταία δεκαετία, τις έχουν φορτίσει με δάνεια τα οποία είναι κόκκινα, που ο κόσμος δεν μπορεί να τα πληρώσει γιατί υπήρχε και μία πρακτική να παίρνουν τηλέφωνο και να λένε ‘πάρτε σας παρακαλώ δάνειο’ και μία αναντιστοιχία ακόμα και στις εκτιμήσεις της ακίνητης περιουσίας. Τώρα πληρώνουμε τον βαρκάρη εκείνης της κακής περιόδου. Και εγώ το καταλαβαίνω ότι σαφώς η οικονομία χρειάζεται δυνατές τράπεζες, αλλά από την άλλη μεριά δεν θα πληρώνει ο πολίτης και το κράτος πάντα τη ζημιά των τραπεζών” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε:
“Εμείς πρέπει να έχουμε τράπεζες που να είναι σταθερές και επαρκείς, που είναι όσον αφορά την αξιολόγηση την ευρωπαϊκή, αλλά να δώσουμε ένα διέξοδο τουλάχιστον στα στεγαστικά δάνεια της πρώτης κατοικίας, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα επιχειρηματικά έχει δώσει αρκετές λύσεις. Όπως καταλαβαίνετε για ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο παρελθόν από ευθύνες κυβερνήσεων και τραπεζών, εμείς πρέπει να βρούμε και εδώ τη λύση. Αυτό κάνουμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια... Εγώ θεωρώ ότι το ευρύτερο δημοσιονομικό και παραγωγικό προφίλ που δημιουργήσαμε οι Έλληνες με τη γραμμή της κυβέρνησης ευνοεί τη λύση και του θέματος των δανείων”.
Σχετικά με τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τα πουράκια και το σχέδιο κατάργησης της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, ο κ. Φάμελλος είπε: “Καλώς ή κακώς η κυβέρνηση ξεκίνησε από μία συνεργασία δύο κομμάτων, κατέληξε τώρα να έχει δεδηλωμένη 151 βουλευτών για ένα κόμμα, είναι σταθερή, μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος και των πολιτών και των επιχειρήσεων. Εγώ καταλαβαίνω ότι ο Πάνος Καμμένος συνείσφερε πολλά όσον αφορά το να βγούμε από το μνημόνιο και να καταπολεμήσουμε τα μεγάλα σκάνδαλα. Τώρα πια περνάμε σε μία άλλη φάση πολιτικής που δεν ήθελε να συμμετέχει. Δικαίωμα του, αλλά δικαίωμα και της Ελλάδας να έχει σταθερή κυβέρνηση”.