18 Φεβρουαρίου 2019

Το «Brokeback Mountain» της Ρόδου: Ο άντρας μου το ’σκασε με τον Βαγγέλη στο Λονδίνο

Ο σύζυγος 30χρονης Ροδίτισσας, η οποία αποκάλυψε ότι την απατούσε με τον καλύτερό του φίλο, εγκατέλειψε οριστικά την οικογενειακή στέγη για να συνεχίσει τη ζωή του μαζί με τον φίλο του στη βρετανική πρωτεύουσα

To «Mυστικό του Brokeback Mountain» είναι βραβευμένη με Οσκαρ ταινία του 2005 που αφηγείται την περίπλοκη ερωτική σχέση μεταξύ δύο αντρών στην Αμερική από το 1963 έως το 1983. Σύμφωνα με το σενάριο, το 1963 δύο καουμπόηδες, ο Ενις και ο Τζακ, που φυλάνε πρόβατα στο βουνό Μπρόκμπακ του Ουαϊόμινγκ, έρχονται σε ερωτική επαφή μεταξύ τους. Παρότι στη συνέχεια δημιουργούν οικογένειες, η ανάμνηση αυτού του γεγονότος θα σημαδέψει ανεξίτηλα τα επόμενα 20 χρόνια της ζωής τους, μέσα στα οποία θα προσπαθούν μάταια να εξορκίσουν τον απαγορευμένο τους έρωτα. Οι καλά γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στην κλειστή κοινωνία της Ρόδου λένε ότι το σενάριο της οσκαρικής ταινίας δεν απέχει και πολύ από τα όσα συνέβαιναν εδώ και καιρό ανάμεσα στην 30χρονη Ροδίτισσα και τον 38χρονο σύζυγό της, επίσης Ροδίτη, επιχειρηματία.



Ο Ροδίτης επιχειρηματίας

Η γνωριμία του με έναν Κύπριο φωτογράφο ονόματι Βαγγέλη φαίνεται ότι αποδείχθηκε αρκετά ισχυρή ώστε να τον ωθήσει στην απόφαση να εγκαταλείψει την οικογενειακή στέγη και να μετακομίσει στο Λονδίνο, όπου μέσα στο χάος της μεγαλούπολης και της πανσπερμίας των εκατομμυρίων κατοίκων της θα μπορούν ανενόχλητοι να ζήσουν τη ζωή τους. Προτού συμβεί αυτό, δε, φρόντισε να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητές του: να πουλήσει το ποσοστό στις επιχειρήσεις που διατηρούσε στη Ρόδο και να ανοίξει κατάστημα εστίασης στη μητροπολιτικό Λονδίνο, ενθουσιασμένος από την ιδέα ότι του δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα.

Μάλιστα, όπως λέγεται, έκρινε φρόνιμο να συμβιβαστεί με τη σύζυγό του σε ό,τι έχει να κάνει με τις λεπτομέρειες του διαζυγίου, και δη το κομμάτι της διατροφής, δεδομένου ότι μαζί έχουν δύο μικρά παιδιά τα οποία θα συνεχίσουν να ζουν στη Ρόδο μαζί με τη μητέρα τους, ενώ εκείνος θα τους επισκέπτεται, όπως είπε, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ωστόσο, η σχέση του επιχειρηματία με την 30χρονη σύζυγό του, όπως η ίδια περιγράφει στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε μέσω του δικηγόρου της Ακη Δημητριάδη ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, κάθε άλλο παρά ήταν ανέφελη καιρό πριν από τη γνωριμία του με τον Κύπριο φωτογράφο, η οποία έμελλε να είναι καθοριστική για την εξέλιξη του γάμου τους.

Τι υποστηρίζει η σύζυγος

Η σύζυγος του 38χρονου Ροδίτη υποστηρίζει στην αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων ότι το 2011 είχε πέσει θύμα κακοποίησης από τον σύντροφό της πριν μείνει έγκυος στο πρώτο τους παιδί, καθώς εκείνος της επιτέθηκε χτυπώντας το κεφάλι της στον τοίχο. Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει στην αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, ο λόγος που της επιτέθηκε είχε να κάνει με το γεγονός ότι του είχε αναφέρει πως δεν θέλει να κάνουν παιδί. «Μετά από αυτό το περιστατικό έκλαιγε και μου ζητούσε συγγνώμη», αναφέρει χαρακτηριστικά η σύζυγος του επιχειρηματία.

Στη συνέχεια το ζευγάρι συνέχισε να ζει φυσιολογικά χωρίς εξάρσεις από την πλευρά του επιχειρηματία, ο οποίος τα επόμενα έξι χρόνια εμφάνισε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, αντιμετωπίζοντας τη σύζυγό του με στοργή και αγάπη, όπως λέει η ίδια στην αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων.



Η σύζυγος του επιχειρηματία

Η μοιραία γνωριμία

Το 2017, όμως, όλα άλλαξαν. Είναι η χρονιά που ο 38χρονος επιχειρηματίας γνωρίζει έναν φωτογράφο από την Κύπρο ονόματι Βαγγέλη. Ηταν μια σχέση που έμελλε να τον μεταμορφώσει ολοκληρωτικά ως προς τη σύζυγό του, για την οποία άρχισε να αδιαφορεί αμελώντας τα συζυγικά του καθήκοντα. Παύει να βλέπει ερωτικά τη σύντροφό του, ενώ οι επαφές του με τον Βαγγέλη, όπως περιγράφει η ίδια, γίνονται ολοένα πιο συχνές. Κάνουν πολύ στενή παρέα και πραγματοποιούν κοινές εξόδους για καφέ, ποτό ή σινεμά, ενώ παράλληλα επικαλείται δήθεν ορμονικά προβλήματα προκειμένου να μη συνευρίσκεται μαζί της.

Την επόμενη χρονιά δε το πρόβλημα ήταν εντονότερο, δεδομένου ότι η σχέση του 38χρονου επιχειρηματία με τον Κύπριο φωτογράφο έγινε ακόμα πιο στενή. Μάλιστα τον Μάρτιο 2018, όταν το ζευγάρι μαζί με τα δύο παιδιά του βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη για οικογενειακές διακοπές, ξαφνικά η σύζυγος χωρίς να έχει ειδοποιηθεί είδε μπροστά της για ακόμη μια φορά τον φίλο του άντρα της.

«Τότε παρουσιάστηκε ξαφνικά και χωρίς να είναι κανονισμένο ο Βαγγέλης, ο οποίος μάλιστα έμεινε μαζί μας στο σπίτι που είχαμε νοικιάσει», αναφέρει η 30χρονη Ροδίτισσα στην αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, για να προσθέσει: «Τελικώς και ενώ πήγαμε να περάσουμε ξέγνοιαστες στιγμές με τα παιδιά, καταλήξαμε να μένω εγώ μόνη μου με τα παιδιά και ο σύζυγός μου να βγαίνει με τον Βαγγέλη».

Εναν μήνα μετά, συγκεκριμένα στις 8 Απριλίου, το Πάσχα, ο 38χρονος επιχειρηματίας αποφάσισε να τερματίσει τη σχέση του με τη σύζυγό του, δηλώνοντάς της ότι πλέον δεν είναι ερωτευμένος μαζί της. Ωστόσο, έπειτα από λίγο καιρό πήρε πίσω την απόφασή του καθώς τα ξαναβρήκε με τη σύζυγό του. Οχι όμως για πολύ, καθώς το περσινό καλοκαίρι θα αποδειχθεί καθοριστικό για το μέλλον του γάμου τους. Ενώ όλα έδειχναν ότι τα πράγματα είχαν ηρεμήσει, εκείνος συνέχισε να συναναστρέφεται σχεδόν σε καθημερινή βάση τον Βαγγέλη, ωσότου η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και έτσι το οριστικό τέλος θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων. Μάλιστα ο 38χρονος επιχειρηματίας και ο Κύπριος φωτογράφος φίλος του προτού πάρουν την απόφαση να μετακομίσουν στο Λονδίνο ταξίδεψαν για ένα διάστημα στην Κύπρο προκειμένου ο δεύτερος να κλείσει τις δικές του εκκρεμότητες, ώστε απαλλαγμένοι και οι δύο απ’ όσα τους περιόριζαν στις πατρίδες τους να είναι ελεύθεροι να κάνουν μια νέα αρχή στην κοινή τους ζωή.





Ο φωτογράφος και πέτρα του σκανδάλου Βαγγέλης μένει πια στο Λονδίνο με τον αγαπημένο του



Απόσπασμα από την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων

Φρίξος Δρακοντίδης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ