19 Μαρτίου 2019

Γιώργος Κατρούγκαλος: Και ιπτάμενος και «τζέντλεμαν» ο υπουργός

Διακτινίζεται κάποες στιγμές ο υπουργός

Τον τίτλο του «ιπτάμενου υπουργού» διεκδικεί αυτή την εβδομάδα ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αφού σήμερα βρίσκεται στη Λευκωσία, μετά θα μεταβεί στην Ιερουσαλήμ και από κει θα «διακτινιστεί» στην Αττάλεια.

Στην Κύπρο ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα δει τον Νίκο Αναστασιάδη, τον Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’. Στο Ισραήλ θα συνοδεύσει τον Αλέξη Τσίπρα στην τριμερή Ελλάδας – Κύπρου- Ισραήλ. Λογικό.

Στην Αττάλεια όμως, είναι – όπως διαβάζουμε στα ΝΕΑ – το ζουμί μεταξύ άλλων. Κι αυτό αφού θα δει τον Τσαβούσογλου σε μια στιγμή όπου το κλίμα με την Τουρκία είναι κάπως φορτισμένο – έπειτα από τις πρόσφατες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν.

Μάλιστα θα συζητηθεί ο οδικός χάρτης για την εξομάλυνση των σχέσεων στο Αιγαίο και αν δεχθούν έναρξη άτυπης προπαρασκευαστικής συζήτησης για τη διεθνή διάσταση του Κυπριακού, για παράδειγμα το πώς βλέπουν αυτοί τον εφαρμοστικό μηχανισμό που θα διαδεχθεί τις εγγυήσεις αλλά και για ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Πάντως ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα επιχειρήσει γενικά να διατηρήσει τους διαύλους ανοικτούς με την Τουρκία σε αντίθεση με τις εποχές του Καμμένου.