14 Μαρτίου 2019

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Πώς θα λέγεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΠΡΟΣΥ;

«Πώς σας λένε τώρα ΣΥΠΡΟΣΥ; Προοδευτική συμμαχία;», ρώτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο νέο όνομα με το οποίο θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κατέβει στις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Στη συνέχεια ο κ.Μητσοτάκης αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές είπε σε αυστηρό τόνο.

«Είστε μια  κυβέρνηση κουρελού, άλλοι ξεκίνησαν την συνταγματική αναθεώρηση και άλλοι την τερματίζουν». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής έστειλε σαφές μήνυμα για τον χαρακτήρα των προσεχών ευρωεκλογών και δημοτικών εκλογών λέγοντας πως σε κάθε περίπτωση ο λαός θα τις μετατρέψει σε δημοψήφισμα απέναντι στην κυβέρνηση και στην πολιτική της.

Ο λαός σε κάθε περίπτωση θα μετατρέψει σε δημοψήφισμα τις εκλογές

«Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, σε δύο μήνες περίπου έχουμε εκλογές τοπικές και ευρωεκλογές, εκλογές που ο  λαός σε κάθε περίπτωση θα μετατρέψει σε δημοψήφισμα απέναντι στην κυβέρνηση και στην πολιτική της.
Έχουμε τέσσερα χρόνια να γίνουν εκλογές στον  τρόπο, θα είναι λοιπόν η κάλπη της 26 Μαΐου είτε αυτή είναι τριπλή είτε αυτή είναι τετραπλή μία ευκαιρία να μιλήσουν οι πολίτες με τη δική τους φωνή.
Στις 26 Μαΐου όλοι οι Έλληνες θα κρίνουν αυτά τα οποία έχουν βιώσει εδώ και μια τετραετία, δύο μνημόνια, 29 νέους φόρους ,περικοπές στις συντάξεις, χρέη .κατασχέσεις. Και θα κρίνουν και την εθνική πληγή που άνοιξε με  την  αναγνώριση  μακεδονικής ταυτότητας και μακεδονικής γλώσσας στους  Σκοπιανούς. Θα  κριθεί και αυτό στην κάλπη της 26 Μαΐου».

Δεν υπάρχουν περιθώρια για ανώδυνες επιλογές

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης έστειλε και μηνύμα σε όσους πολίτες σκέφτονται να ψηφίσουν μικρότερα κόμματα στην λογική μιας χαλαρής ψήφου.

«Στις 26 Μαΐου δεν υπάρχουν περιθώρια για ανώδυνες επιλογές, για εύκολες διαμαρτυρίες, για άστοχες ψήφους σε δυνάμεις που δεν μπορούν να αλλάξουν την ροή των γεγονότων. Το μήνυμα πρέπει να σταλεί, να είναι ηχηρό και καμιά ψήφος δεν θα πάει χαμένη. Στην κάλπη  θα αναμετρηθεί η αλήθεια με το ψέμα, η ανάπτυξη με την καθυστέρηση, η αξιοπρέπεια με τον κυνισμό, ο πραγματικός πατριωτισμός.
Από κάθε κάλπη είτε είναι τρεις είτε είναι τέσσερις ή Κυριακή 26 Μαΐου θα στείλει  από κάθε γωνία  της χώρας τη φωνή των πολιτών που  θα είναι μία και θα είναι ξεκάθαρη. Θα στείλει  δύο μυνήματα, ένα μήνυμα αποδοκιμασίας προς μια κυβέρνηση που εξαπάτησε τους έλληνες, έκανε  την ζωές τους χειρότερη  και δεν έχει τίποτα να τους πει για το μέλλον τους. Αλλά  θα στείλουν οι πολίτες και ένα καθαρό μήνυμα στήριξης της Νέας Δημοκρατίας γιατί η Ελλάδα αξίζει καλύτερα, γιατί μπορούμε καλύτερα, γιατί ξέρουμε και θέλουμε να πάμε την πατρίδα μας μπροστά».

Ο κ. Μητσοτκης  σχολίασε και την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για φτηνή δημαγωγία και για συνεχή προσπάθεια να δηλητηριαστεί η πολιτική ζωή της χώρας.

Σκευωρίες και διχασμοί και ένα τεράστιο κύμα  προπαγάνδας

«Σκευωρίες και διχασμοί και ένα τεράστιο κύμα  προπαγάνδας και φτηνής  δημαγωγίας. Τέσσερα χρόνια τώρα δηλητηριάζετε συστηματικά την πολιτική ζωή της χώρας μέχρι και την τελευταία στιγμή. Και  αν κρίνω από την χθεσινή σας ομιλία γίνεστε  διαρκώς χειρότεροι.
Ευτελίζετε τις  διαδικασίες, απεργάζεται αλλαγές για να βολευτούν στα ψηφοδέλτια σας  οι βουλευτές τους οποίους νοικιάσατε  για μια θέση, τάζετε  και διορίζετε μέχρι τελευταία στιγμή μπας και συγκρατήστε μερικές ψήφους.
Ακόμα και μερικές εβδομάδες πριν τις εκλογές κ. Τσίπρα συνεχίζετε να λέτε ψέματα. Όμως η πραγματικότητα είναι σκληρή, δεν αλλάζει με ύβρεις, ψέματα και συκοφαντίες».

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κύκλος χαμένων ευκαιριών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν  ολοκληρωθεί η διαδικασία για την συνταγματική αναθεώρηση και ξεκινήσει η ψηφοφορία χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ως ένα κύκλο χαμένων ευκαιριών για τον πραγματικό εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου της χώρας και κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ότι αντιμετώπισε το σύνταγμα ως κομματικό εργαλείο για φτηνό λαϊκισμό.

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει  είτε  διατάξεις θεσμικά επικίνδυνες είτε  ανούσιούς βερμπαλισμούς και παρωχημένα συνθήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε μια σειρά από προτάσεις  που δεν διστάζω να της χαρακτηρίσω ολέθριες όπως η συνταγματοποίηση  της απλής αναλογικής προκειμένου η χώρα να μην έχει ποτέ κυβέρνηση.  Όμως  η κυβερνητική πλειοψηφία δεν είχε τίποτα να πει για τα μεγάλα θέματα του  παρόντος αλλά και το μέλλοντος. Καμιά πρόταση  για την ανεξάρτητη δικαιοσύνη, για την αποτελεσματική τοπική αυτοδιοίκηση, κουβέντα για τους  ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, την σταθερή φορολογία, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.»

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις 59 προτάσεις που  κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό γιατί αρνήθηκε την υπερψήφιση του άρθρου 16 για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

«Άρνηθηκατε να ψηφίσουμε μαζί το άρθρο 16 για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Λυπάμαι για το μέλλον των νέων ελλήνων που τους  στερείτε  τη δυνατότητα που έχουν όλοι οι νέοι σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η συζήτηση αυτή θα καταγραφεί στην ιστορία ως μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία, μια μεγάλη ιστορική ευκαιρία να κάνουμε ουσιαστικές και γενναίες  παρεμβάσεις στο Σύνταγμα μας».

Η ΝΔ δεν θα αναθεωρήσει καμία από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ Μητσοτάκης έστειλε και μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα οτι σε περίπτωση που κερδίσει η Νέα Δημοκρατία τις επόμενες εκλογές δεν πρόκειται να αναθεωρήσει καμία από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που στη σημερινή ψηφοφορία δεν συγκεντρώσουν 180 ψήφους, ενώ τόνισε ότι επόμενη Βουλή δεν δεσμεύεται από την κατεύθυνση που δίνει η παρούσα στα προς αναθεώρηση άρθρα.

«Οι διατάξεις που πήραν πάνω από 151 ψήφους αλλά οχι 180  σας το λέω από τώρα μην  μπαίνετε καθόλου στον κόπο, αυτές οι διατάξεις δεν πρόκειται να συζητηθούν καθόλου από την επόμενη κυβερνητική πλειοψηφία. Η επόμενη Βουλή δεν δεσμεύεται από την κατεύθυνση που δίνει η παρούσα βουλή.  Εκείνη θα  αναθεωρησει  το περιεχόμενο των άρθρων που τώρα πάνε προς αναθεώρηση. Σε αυτό συμφωνούν όλοι οι συνταγματολόγοι, αυτό έχει γίνει σε όλες τις αναθεωρήσεις μέχρι σήμερα και αυτό θα ισχύει και τώρα.
Για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη στιγμή που το άρθρο 30 δεν κρίθηκε αναθεωρητέο  η μόνη πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι είναι στο πλαίσιο του άρθρου 32 του Συντάγματος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται με σχετική πλειοψηφία από τη Βουλή.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ εννοεί πραγματικά ότι δεν θέλει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν γίνεται μοχλός για την πρόκληση βουλευτικών εκλογών θα κάνει φαντάζομαι το απλό θα υπερψηφίσει το άρθρο 32 όπως τουλάχιστον έχετε δεσμευθεί».

Ο κ.Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την ομιλία του θέτοντας τέσσερα ερωτήματα στον κ.Τσιπρα  για το ποιος είναι προοδευτικός ,μεταρρυθμιστής, υπεύθυνος και δημοκράτης

«Ποιος είναι προοδευτικός αυτός που αναζητά μια δυναμική και ανοικτή παιδεία  με κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια ή αυτός που προτιμά την διαιώνιση της σημερινής κατάστασης;
Ποιος είναι πραγματικός μεταρρυθμιστής αυτός που θέλει ένα ευέλικτο  και αποτελεσματικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη ή ο οπαδός της γραφειοκρατίας που θα φορτώνει συνεχώς με κομματικούς το Δημόσιο.
Ποιος είναι ο πραγματικά υπεύθυνος αυτός που φροντίζει συνταγματικά να μην κινδυνεύει κάθε τόσο με πτώχευση η χώρα του ή εκείνος που  αδιαφορεί  για την συνολική ευημερία ασχολούμενος μόνο με επιδόματα  φτώχειας.
Ποιος είναι δημοκράτης αυτός που διεκδικεί ανεξάρτητη δικαιοσύνη, ελεύθερη ενημέρωση και διαφάνεια στη δημόσια ζωή ή αυτός που χειραγωγεί τους θεσμούς, απειλεί  δικαστές, απειλει δημοσιογράφους και βάζει το κόμμα πάνω  και από  το Σύνταγμα.»