20 Μαρτίου 2019

Βουλγαράκης: «Ο Δήμος χρησιμοποιήθηκε δυστυχώς για δημόσιες σχέσεις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Δημοσκοπήσεις» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Λαιμό, ο υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας Γιώργος Βουλγαράκης μίλησε για όλους και για όλα.

Ο κ. Βουλγαράκης διαμήνυσε πως πάντα τον ενδιέφερε η Αθήνα γιατί είναι η πόλη του. Μετά πρόσθεσε πως πάντα ήθελε να εμπλακεί στην αυτοδιοίκηση τόσα χρόνια αλλά δεν του δινόταν η ευκαιρία, εξαιτίας της εμπιστοσύνης που του έδειχνε η Νέα Δημοκρατία για να αναλαμβάνει ρόλους στην κεντρική πολιτική.

Παράλληλα υπογράμμισε πως έχει μάθει να δουλεύει μεθοδικά έχοντας αποτέλεσμα και αυτό είναι που θα τον βοηθήσει να προσφέρει στην Αθήνα. Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Διαχρονικά έχω μάθει να δουλεύω μεθοδικά, βάζοντας πολλούς και μικρούς εφικτούς στόχους και αυτό μπορεί να γίνει και στην πόλη».

Σε ότι έχει να κάνει για το πως βλέπει την κατάσταση της πόλης σήμερα ο κ. Βουλγαράκης σημείωσε: «Η Αθήνα δυστυχώς δεν είναι καθαρή και ούτε ασφαλής πόλη. Βλέπουμε μέρα με τη μέρα τους Αθηναίους να την εγκαταλείπουν. Ωραίες ήταν όλες οι προτάσεις της Δημαρχίας Καμίνη όμως για μένα το αποτέλεσμα είναι μηδέν. Ο Δήμος χρησιμοποιήθηκε δυστυχώς για δημόσιες σχέσεις στο παρελθόν. Εμένα όμως δεν με ενδιαφέρει αυτό επειδή έχω περάσει από την κεντρική πολιτική. Θέλω το κάτι παραπάνω, να προσφέρω στην πόλη μου και να κάνω την Αθήνα σπουδαία ξανά»

Μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Λαιμού σχετικά με το εάν η υποψηφιότητα του δημιούργησε πρόβλημα στην Νέα Δημοκρατία εξαιτίας της στήριξή της Πειραιώς στην υποψηφιότητα Μπακογιάννη, ο κ. Βουλγαράκης ξεκαθάρισε: «Θέλω να υπενθυμίσω ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν υπήρξαν από την Νέα Δημοκρατία χρίσματα, ούτε έγιναν κάποιες εσωτερικές διεργασίες οι οποίες μπορούν να με δεσμεύσουν. Χρίσματα δόθηκαν μόνο στις Περιφέρειες. Ήταν καθαρά μια προσωπική μου απόφαση και δεν ρώτησα κανέναν»

Για το μεγάλο θέμα της καθαριότητας ο πρώην υπουργός δήλωσε ξεκάθαρα πως είναι αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση διότι αυτό το σύστημα δοκιμάστηκε στην Ευρώπη στο παρελθόν και τώρα οι μεγάλες πόλεις ξαναγυρίζουν στην αποκομιδή των απορριμάτων από τον Δήμο. Για τον ίδιο αυτό που χρειάζεται είναι εκσυγχρονισμός των μηχανημάτων και καλύτερη διοίκηση.

Τέλος ο κ. Βουλγαράκης εμφανίστηκε ενθαρρυντικός στο ενδεχόμενο συνεργασιών αρκεί το πρόγραμμα των άλλων παρατάξεων να συμβαδίζει προς την σωστή κατεύθυνση. Τη μόνη συνεργασία που απέκλεισε κατηγορηματικά, είναι αυτή με την Χρυσή Αυγή.