16 Απριλίου 2019

Αποκάλυψη Μπακογιάννη για το ΞΕΦΤΙΛΙΚΙ στο οποίο σκόπευε να μας οδηγήσει ο Μεϊμαράκης το 2015

Μία αποκάλυψη ιστορικού πια  ενδιαφέροντος για τις κρίσιμες στιγμές που πέρασε η Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015 έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η πρώην υπουργός εξωτερικών μιλώντας στο action 24 και στην εκπομπή Αντιθέσεις αναφέρθηκε στο περίφημο σενάριο του μεγάλου συνασπισμού δηλαδή σε μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Νέας Δημοκρατίας  λέγοντας ότι το καλοκαίρι του 2015 όταν η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο ο Βαγγέλης Μειμαράκης  είχε τη διάθεση να συζητήσει ένα τέτοιο σενάριο με τον κ. Τσίπρα.

Όταν το 2015  ήρθε η μεγάλη κρίση και αρχηγός του κόμματος ήταν ο κ. Μεϊμαράκης το σύνολο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος πήρε  την απόφαση να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο.

Τότε ο κ. Μειμαράκης είχε πει στον κ. Τσίπρα ξεκάθαρα ότι στηρίζουμε κι αν θέλετε να περπατήσουμε μαζί να βγάλουμε την Ελλάδα από  την κρίση θα το κάνουμε.

Η απάντηση του κ. Τσίπρα ήταν πρώτον να τον κοροϊδέψει και να κάνει εκλογές και δεύτερον να διαλέξει ως αξιόπιστο συναίτερο του τους ΑΝΕΛ . Ετσι τελείωσε το θέμα του μεγάλου συνασπισμού.

Αν δεν είχε πάει σε εκλογές θα μπορούσε να είχε γίνει μία συζήτηση ναι. Την ώρα που φτάσαμε στο παραπέντε να βγούμε από την Ευρώπη και το ευρώ θα μπορούσε να γίνει μία διαφορετική συζήτηση για το μεγάλο συνασπισμό.

Βεβαίως και θα μπορούσε να γίνει Η συζήτηση ήταν ένα συνολικό  πακέτο.»

Η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε ότι σήμερα συζήτηση και σενάριο μεγάλου συνασπισμού  δεν μπορεί να υπάρξει όμως τα χρόνια της κρίσης αυτό θα μπορούσε να συζητηθεί και όπως είπε χαρακτηριστικά η ίδια ήταν από την αρχή της κρίσης σε μια τέτοια λογική και γι’ αυτό ψήφισε το πρώτο μνημόνιο.

«Σήμερα τέτοια συζήτηση για μεγάλο συνασπισμό  δεν υπάρχει. Ναι τότε θα μπορούσε να προχωρήσει ένα τέτοιο σενάριο. Εγώ από την αρχή πίστευα ότι αυτό έπρεπε να γίνει και γι’ αυτό ψήφισα το πρώτο μνημόνιο και γι’ αυτό διαγράφηκα από το κόμμα μου. Ελεγα κανένας μόνος του δεν μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, το έλεγα, το φώναζα και τελικά το πλήρωσα με τη διαγραφή μου».

https://www.dailypost.gr/politiki/apokalipsi_mpakogianni_gia_megalo_synaspismo_to_2015/