16 Μαΐου 2019

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ! Μητσοτάκης: Στην Αγγλία είμαι Λίβερπουλ-Θυμάμαι ακόμα τον ημιτελικό Γερμανία-Γαλλία το 1982

Και στη συνέχεια, η «μπάλα χαμηλά» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ - Έχουμε «βαθύ πάγκο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το ευρωψηφοδέλτιο

Μια διαφορετική συνέντευξη έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Sport24 103,3, ξεκινώντας με τη δήλωση ότι «στην Αγγλία είμαι Λίβερπουλ». Όσο για την φανέλα της Τότεναμ με την οποία εθεάθη, εξήγησε ότι αυτή ήταν η φανέλα που του έδωσαν σε έναν φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα που ο ίδιος έλαβε μέρος.

Για το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα: «Τη δεκαετία του 1980 ο Μισέλ Πλατινί» είπε. Για το ίνδαλμά του στο μπάσκετ: «Ο Νίκος Γκάλης και στο ΝΒΑ ο Μάικλ Τζόρνταν».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι έχει μια ξεχωριστή σχέση με τον αθλητισμό, από νέος σε ηλικία, καθώς είναι και μια εκτόνωση από την πίεση της πολιτικής.

O Kυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για το κατά πόσο η Βουλή «γίνεται γήπεδο» μερικές φορές. «Η Βουλή έχει ένταση, μην κοροϊδευόμαστε. Η Βουλή πρέπει να έχει αντιπαράθεση, αλλά αντιπαράθεση επιχειρημάτων» εξήγησε.

Στη Βουλή τα επιχειρήματα έχουν την αξία τους, αλλά μέσα στο πολιτικό παιχνίδι έχει χώρο και η ατάκα και το χιούμορ, συνέχισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι ο κόσμος πρέπει να συμμετέχει στην πολιτική, λέγοντας ότι είναι παρήγορο που στην Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες χώρες έτσι κι αλλιώς είναι υψηλή η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία.

«Οι πολίτες θα πάνε να ψηφίσουν και στην δημοτική κάλπη και εκεί η συμμετοχή θα είναι μεγάλη γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που είναι υποψήφιος σε Δήμους» υπενθύμισε.

«Οι Ευρωεκλογές είναι πρώτο ημίχρονο και το δεύτερο ημίχρονο είναι οι εθνικές εκλογές» συνέχισε. Αλλά σε κάθε περίπτωση, τόνισε, αν η ΝΔ κερδίσει με καθαρή νίκη, η «μπάλα χαμηλά» για τη συνέχεια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε τι θα γίνει «αν δεν πάει καλά η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο», ο κ. Μητσοτάκης είπε «θα το δούμε αυτό, αλλά κανείς προπονητής δεν λέει ότι η ομάδα του θα χάσει».

«Ο πρόεδρος συντονίζει μια ομάδα, και ως ΝΔ έχουμε βαθύ πάγκο» είπε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εξηγώντας ότι στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ υπάρχουν πολλοί και καλοί υποψήφιοι.

Για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου: «Πρέπει να πέσουν αρχικά οι τόνοι και μετά να δούμε πώς θα αναβαθμίσουμε το ποδόσφαιρο», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης στην ερώτηση για το πώς θα αναβαθμιστεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αναφέρθηκε στο ζήτημα της χρηματοδότησης και ειδικά της ανάγκης στήριξης των αδύναμων ομάδων, ώστε το τελικό προϊόν να είναι ανταγωνιστικό.

Δήλωσε «φανατικός οπαδός του VAR» για να φύγει η καχυποψία από τη μέση (για το θέμα της διαιτησίας). Ο πρόεδρος της ΝΔ στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη της στήριξης των υποδομών και των ακαδημιών, λέγοντας ότι ο ίδιος θα προτιμούσε οι ομάδες να ποντάρουν σε νέα παιδιά. Έδωσε μάλιστα το παράδειγμα του Άγιαξ στην Ολλανδία που προτιμά να μην πάρει πρωτάθλημα για κάποια χρόνια, αλλά να βγάλει μια νέα φουρνιά ταλαντούχων ποδοσφαιριστών.

Για το θέμα της βίας στα γήπεδα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δυστυχώς ως κοινωνία έχουμε ανοχή στη βία.

Πάντως, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έσπευσε να υπογραμμίσει ότι υπάρχουν κυβερνητικές ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί, τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ, εκφράζοντας φόβους ότι και στον αθλητισμό θα υπάρξει brain drain, γεγονός που αδικεί τη χώρα.

Σε άλλη ερώτηση -δύσκολη όπως τονίστηκε στο στούντιο- «παίζουν οι Μπακς και ο Τσιτσιπάς, ποιον θα παρακολουθήσετε;» ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: split screen (διπλή οθόνη), τονίζοντας ότι τόσο ο Γιάννης Αντετουκούνμπο, όσο και ο Τσιτσιπάς είναι αξιοθαύμαστοι, καθώς διατηρούν το ήθος και τους χαμηλούς τόνους, παρά την κολοσσιαία επιτυχία τους.

«Γιατί να μην φτιάξουμε εδώ ένα τουρνουά ATP στο τένις; Έχοντας έναν Τσιτσιπά; Γιατί να ρημάζουν οι υποδομές στο Ολυμπιακό Στάδιο;»

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αν ένας ιδιώτης θέλει να φτιάξει μια ακαδημία τένις, δίνοντας ευκαιρίες σε νέα παιδιά, ο ίδιος (εφόσον είναι στην κυβέρνηση) είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει υπό μορφή Σύμπραξης Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα- τις εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ.

Σε ερώτηση για το «ποιο παιχνίδι δεν θα ξεχάσει ποτέ», είπε το 1987 όταν σε ηλικία 19 ετών είδε στο ΣΕΦ την εθνική ομάδα μπάσκετ να κερδίζει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ξεχώρισε επίσης τη διαδρομή της εθνικής στο ποδόσφαιρο το 2004, αλλά και το παιχνίδι στο Μουντιάλ Ποδοσφαίρου του 1982 μεταξύ Γαλλίας-Δ.Γερμανίας (ημιτελικός, σκορ αγώνα 3-3 νικήτρια την Δυτική Γερμανία στα πέναλτι).

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε στην πολιτική όλα μεγενθύνονται, και τα θετικά και η κολακεία και η κριτική. «Τι να κάνουμε όμως, αυτό το επάγγελμα διαλέξαμε. Ένα πράγμα με ενοχλεί: τα fake news. Να βάζουν στο στόμα σου πράγματα που δεν έχεις πει».