24 Μαΐου 2019

Ανοίγει η ψαλίδα υπέρ του ΛΑΜΟΓΙΟΥ Λεπέν στη Γαλλία -Χάνει έδαφος το κόμμα του ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ Μακρόν

Ενίσχυση των εθνικιστών στη Γαλλία δείχνει νέα δημοσκόπηση δύο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές.

Η «Εθνική Συσπείρωση» (RN) της Μαρίν Λεπέν φαίνεται σύμφωνα με τα δεδομένα αυτά να κερδίζει τις ευρωεκλογές έναντι του κόμματος του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Από τη δημοσκόπηση που δημοσιεύει το τηλεοπτικό δίκτυο BFM για τις ευρωεκλογές σκιαγραφείται και ένα εντελώς νέο πολιτικό τοπίο στη Γαλλία, όπου τα παραδοσιακά κόμματα της Δεξιάς και (πολύ περισσότερο) των Σοσιαλιστών βλέπουν την εκλογική τους δύναμη να εξανεμίζεται.

Συγκεκριμένα, η τελευταία δημοσκόπηση πριν από την κάλπη για τις ευρωεκλογές στη Γαλλία δίνει ποσοστό 25% στην «Εθνική Συσπείρωση», που φαίνεται να ενισχύεται κατά 1,5 μονάδες, έναντι 22,5% για το κόμμα του Μακρόν που με τη σειρά του υποχωρεί κατά μισή ποσοστιαία μονάδα. Η Μαρίν Λεπέν έχει θέσει θέμα νομιμοποίησης του προέδρου Μακρόν σε περίπτωση που το κόμμα της βρεθεί στην πρώτη θέση στην κάλπη της Κυριακής.

Ακολουθούν με μεγάλη διαφορά το κόμμα των Γάλλων συντηρητικών «Le Republicains» το οποίο καταγράφει 13% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με ποσοστό 9%. Πολύ κοντά στην δημοσκόπηση για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στη Γαλλία το κόμμα «Ανυπότακτη Γαλλία» του Ζαν Λικ Μελανσόν με ποσοστό 8,5%. Το πάλαι ποτέ κραταιό Σοσιαλιστικό κόμμα φαίνεται να αποσπά ποσοστό μόλις 4,5%.