Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.Ο κ. Μητσοτάκης έκανε βόλτα στο κέντρο του Ηρακλείου συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, τον ευρωβουλευτή κι εκ νέου υποψήφιο Μανώλη Κεφαλογιάννη, υποψήφιους του κόμματος, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, αλλά κι άλλους συνεργάτες του, ενώ έκανε βόλτα στον Κούλε και συνομίλησε με τους Ηρακλειώτες.
Αμέσως μετά, θα συναντηθεί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη στο εκλογικό του κέντρο.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Ρέθυμνο και θα επισκεφθεί στη 1:30 μ.μ. την Αγία Γαλήνη και ακολούθως το Σπήλι. Ο κ. Μητσοτάκης θα ξεναγηθεί στις 3:30 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του ερευνητικού προγράμματος HiPER.
«Ο ΒΟΑΚ θα ξεκινήσει επί των ημερών μας, από το Καστέλλι μέχρι τη Σητεία, αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Και συνέχισε λέγοντας ότι: «Η ΝΔ στηρίζει Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, στις δημοτικές οι φίλοι μας είναι ελεύθεροι να επιλέξουν ο,τι θέλουν».





Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Χαίρομαι πολύ που μια εβδομάδα πριν από μια εξαιρετικά κρίσιμη αναμέτρηση βρίσκομαι στον τόπο μου, βρίσκομαι στην Κρήτη που τόσο αγαπώ, για να θέσω το βασικό δίλημμα των εκλογών, που δεν είναι άλλο από μία μεγάλη πολιτική αλλαγή ή διατήρηση της πολιτικής στασιμότητας. Η πολιτική αλλαγή που οραματίζεται η Νέα Δημοκρατία αφορά όλους τους Έλληνες.
Μία πολιτική αλλαγή που θα κάνει πράξη την πολιτική μας για χαμηλότερους φόρους, για περισσότερες και καλύτερες δουλειές, για ασφάλεια, για καλή δημόσια Υγεία, για καλή δημόσια Παιδεία. Αυτό το μήνυμα θα βρει μεγάλη ανταπόκριση, ειδικά εδώ στην Κρήτη. Δεν υπάρχει καμία προσωπική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό. Όσο εκείνος θα επιμένει να διχάζει, τόσο εγώ θα επιμένω να ενώνω και να μιλώ για το μέλλον της χώρας. Θα αξιοποιήσουμε πλήρως την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, για να παρουσιάσουμε τη θετική μας πρόταση για μία θετική, για μια αισιόδοξη Ελλάδα».
Για τα μεγάλα έργα της Κρήτης είπε: «Η Κρήτη που θα έπρεπε να είναι αναπτυξιακή ατμομηχανή της χώρας, βρίσκεται αυτή την στιγμή αντιμέτωπη με ένα μεγάλο κενό στα μεγάλα βασικά έργα υποδομής. -θα υποστηρίξουμε το έργο του αεροδρομίου στο Καστέλλι και θα εγγυηθούμε την ταχύτατη υλοποίησή του. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο, όχι μόνο για το Ηράκλειο αλλά για ολόκληρη την Κρήτη».
Για τον ΒΟΑΚ είπε: «Αποτελεί την πρώτη μεγάλη αλλαγή εθνική αναπτυξιακή προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν αφορά μόνο την Κρήτη, αφορά όλο το σχέδιό μας για τις υποδομές στον τόπο. Θέλουμε έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο στην τελική του κατάληξη, από τη Σητεία στο Καστέλλι. Ένα έργο το οποίο θα είναι σωστά μελετημένο, στο οποίο θα αξιοποιήσουμε όλα τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία. Αποτελεί προσωπική εγγύηση, όχι μόνο ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αλλά κι ως Κρητικός, ότι ο ΒΟΑΚ θα ξεκινήσει επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας».