18 Μαΐου 2019

Μητσοτάκης για υπόθεση Κουφοντίνα: Εχω εμπιστοσύνη στους θεσμούς ότι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων

Την εμπιστοσύνη του στους θεσμούς και τη δικαιοσύνη εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του στην Κρήτη, όπου πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία, τόνισε ότι η δημοκρατία δεν εκβιάζεται από έναν κατά συρροή δολοφόνο και 30 τραμπούκους που τον υποστηρίζουν και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, στο ζήτημα που έχει προκύψει με τον Κουφοντίνα.

«Το κράτος δικαίου, η δημοκρατία δεν απειλούνται και δεν εκβιάζονται, πόσο μάλλον από έναν κατά συρροή αμετανόητο δολοφόνο και 30 τραμπούκους που τον υποστηρίζουν. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους θεσμούς και στην δικαιοσύνη ότι θα σταθούν τελικά στο ύψος των περιστάσεων», ήταν αναλυτικά η δήλωση του κ. Μητσοτάκη.

Μετά την κίνηση της Ξένης Δημητρίου να ζητήσει αναίρεση της απόφασης με την οποία το δικαστικό συμβούλιο είχε απορρίψει το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για τη χορήγηση έβδομης άδειας από τις φυλακές, ο Αρειος Πάγος θα συνεδριάσει την Τρίτη για το ζήτημα.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/mitsotakis-gia-koyfontina-empistosyni-se-thesmoys