23 Μαΐου 2019

Τι κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις Αντώναρου στην ηγεσία της ΝΔ;

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η μεγάλη κεντρική συγκέντρωση της ΝΔ στο Περιστέρι, με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη και παρόντες τους δυο πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά και χιλιάδες νεοδημοκράτες, εντός και εκτός του κλειστού γυμναστηρίου, ο άτυπος port parole της κυβέρνησης Ευάγγελος Αντώναρος διέδιδε ότι η ΝΔ έχει «ισχνή» διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ, ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με τη γραμμή του Μαξίμου.

Του Κώστα Πασίση

Στο μήνυμα νίκης και ενότητας που εξέπεμψαν χθες το βραδύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής με δήλωση του, ο διαγράφεις πρώην εκπρόσωπος της ΝΔ έσπευσε να δώσει ένα «σόλο ρεσιτάλ» ανευθυνότητας και προκλητικότητας. «Αποκάλυψε» μια δημοσκόπηση, που βρίσκεται υποτίθεται στην Πειραιώς και δείχνει τη ΝΔ να προηγείται μόλις μια μονάδα διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ. Μια δημοσκόπηση που βέβαια γνωρίζει …μόνο ο κ. Αντώναρος και κανείς άλλος σοβαρός αναλυτής.

Οι περισσότερες έγκυρες εταιρείες δημοσκοπήσεων εμφανίζουν μεσοσταθμικά τη διαφορά των δυο κομμάτων, τουλάχιστον στις έξι μονάδες.
Ηχηρή «παραφωνία» σε αυτές τις μετρήσεις, το Μαξίμου και τα «παπαγαλάκια» που διαρρέουν στα φιλικά τους ΜΜΕ, ότι η μάχη των ευρωεκλογών έχει γίνει ντέρμπι, με άγνωστο ακόμη το νικητή!

Φυσικά, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και αφορά, όχι μόνο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αλλά και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Στο πεδίο αυτό, κανείς από το κυβερνητικό «στρατόπεδο» δεν αρθρώνει λέξη για το ότι οι «εκλεκτοί» του Αλέξη Τσίπρα, υποψήφιοι στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, κινδυνεύουν να μην περάσουν ούτε στο δεύτερο γύρο.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος, όμως, έχει άλλη άποψη. Προβλέπει, το ακριβώς αντίθετο, από αυτό που βλέπουν, βάσει στοιχείων, όλοι οι ειδικοί αναλυτές επί των δημοσκοπήσεων.
Στην ΝΔ δεν ασχολούνται με την περίπτωση του Αντώναρου, καθώς θεωρούν ότι πλην του εαυτού του, δεν εκπροσωπεί κανέναν άλλον. Για το λόγο αυτό δεν απαντούν σχεδόν ποτέ στις αναρτήσεις του στα social media, που όλως τυχαίως βρίσκουν φιλοξενία σε φιλοκυβερνητικά μέσα, που διυλίζουν τον «κώνωπα» για να βρουν οτιδήποτε ακόμη και fake news και να πλήξουν τον αρχηγό της ΝΔ.

Οι παρεμβάσεις Αντώναρου που κορυφώθηκαν την προεκλογική περίοδο, προκαλούν αίσθηση, αλλά και απορίες στους νεοδημοκράτες.

Η προσωπική εμπάθεια που βγάζει προς τα έξω έναντι του προέδρου της ΝΔ, επειδή έμεινε εκτός των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων, είναι η πρώτη ανάγνωση. Υπάρχει όμως και μια δεύτερη που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο πρώην εκπρόσωπος της ΝΔ είναι γερμανοτραφής και έχει μακρά θητεία ως ανταποκριτής γερμανικών μέσων ενημέρωσης.
Επιπλέον τα τελευταία χρόνια είναι σύμβουλος επικοινωνίας στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που είναι ο χρηματοδοτικός οργανισμός της Ε.Ε. στην οποία προσβλέπει το Μαξίμου για την πολύπαθη ανάπτυξη.
Στο σημείο αυτό γίνεται και η σύζευξη Αντώναρου-Μαξίμου. Ο αξιότιμος κύριος Αντώναρος συχνά-πυκνά επικαλείται τις πολύ αξιόπιστες υψηλόβαθμες γερμανικές πηγές του για τις προθέσεις του Βερολίνου έναντι των ελληνικών ζητημάτων.

Την ίδια περίοδο, ο Αλέξης Τσίπρας αναβαθμίζει τις σχέσεις του με την Καγκελαρία λόγω και της εκχώρησης της Μακεδονίας στα Σκόπια και ο Ευάγγελος Αντώναρος «μπαινοβγαίνει» με μεγαλύτερη άνεση στο Μαξίμου, πάντα από την «κερκόπορτα», αφήνοντας πίσω του μια μυστηριώδη «αύρα» και ένα «ομιχλώδες» τοπίο, για τον πραγματικό ρόλο του…

https://www.thepresident.gr/2019/05/23/ti-kryvetai-piso-apo-tis-epitheseis-antonaroy-stin-igesia-tis-nd/