27 Ιουνίου 2019

Κώστας Καραμανλής: Το 2015 η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη -Τι είπε για Πρέσπες [βίντεο]

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής «έλυσε τη σιωπή του» μετά από δέκα χρόνια μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Στην πρώτη του -μετά το 2009 – ομιλία σε κομματικό ακροατήριο, σε εκδήλωση της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ, στην οποία παρουσιάστηκαν τα ψηφοδέλτια της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης ο πρώην πρωθυπουργός παραδέχθηκε: «Και λάθη κάναμε και αδυναμίες είχαμε. Μείναμε όμως σταθεροί στις βασικές μας αρχές».

Ο Κώστας Καραμανλής στην πρώτη ομιλία του μετά από δέκα χρόνια
Ο Κώστας Καραμανλής στην πρώτη ομιλία του μετά από δέκα χρόνια -Φωτογραφία: Intimenews/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Καραμανλής: «Το 2015 η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη»

Μιλώντας για το εξάμηνο Τσίπρα-Βαρουφάκη ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στην στάση της ΝΔ, διαχρονικά, υπέρ της της ΕΕ. «Aλλοι έκαναν καριέρα τον αντιευρωπαϊσμό. Εμείς σταθήκαμε άγρυπνοι φρουροί της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας. Ναι, πρέπει να αλλάξουμε την Ευρώπη, να την κάνουμε καλύτερη, πιο αποτελεσματική. Όχι όμως μόνοι μας, να βγάλουμε τα μάτια μας όπως διατυμπάνιζαν κάποιοι. Το κρίσιμο καλοκαίρι του ’15 η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Μετά το περιπετειώδες πρώτο εξάμηνο του 2015 η ΝΔ κράτησε τη χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά και χωρίς κανένα κομματικό συμφέρον. Το έκανε γιατί αυτό ήταν το εθνικά ορθό και επιβεβλημένο. Το κάναμε γιατί αυτό ήταν το εθνικό μας καθήκον!» τόνισε.


Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, με τη σύζυγό του Νατάσσα Παζαΐτη
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, με τη σύζυγό του Νατάσσα Παζαΐτη / Φωτογραφία: INTIMENEWNS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για συμφωνία Πρεσπών: «Εκβιασμοί και πιέσεις επιστρέφονται στον αποστολέα»

«Μακεδόνες συμπατριώτες μου», συνέχισε ο κ. Καραμανλής για τα εθνικά θέματα και με έμμεσες αναφορές σε πιέσεις για την Συμφωνία των Πρεσπών: «Πιστεύουμε στον διάλογο, στις σχέσεις καλής γειτονίας. Όμως απειλές, εκβιασμούς, απόπειρες εκφοβισμού δεν μας πτοούν, δεν γίνονται δεκτές, επιστρέφονται στον αποστολέα! Συστάσεις και πιέσεις, από όπου κι αν προέρχονται δεν γίνονται δεκτές όταν προσκρούουν στο εθνικό συμφέρον. Εμείς φοράμε μία φανέλα και αυτή είναι η φανέλα της εθνικής Ελλάδας. Εμείς τα συμφέροντα της Ελλάδας υπερασπιζόμαστε! Τελεία και παύλα! Είμαστε εδώ για να σφυρηλατούμε την εθνική ενότητα».
Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πορεία της ΝΔ: «Η Νέα Δημοκρατία ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή την επαύριο της μεταπολίτευσης και πρωταγωνιστεί στον δημόσιο βίο 45 χρόνια.



Στον μισό αυτό αιώνα που έχει περάσει άλλαξαν τόσα πολλά στον δημόσιο βίο: άλλαξαν κόμματα, ιδεολογίες και πρόσωπα» ανέφερε ο κ. Καραμανλής και συμπλήρωσε: «Η παράταξή μας όμως παραμένει ο κύριος πυλώνας του δημόσιου βίου και τώρα είμαστε στο κατώφλι μίας μεγάλης νίκης. Αυτό έγινε γιατί μείναμε πιστοί και σταθεροί στις αρχές και τις αξίες μας και μπορέσαμε να προσαρμοστούμε στις αλλαγές των συνθηκών.Έγινε γιατί αυτή η παράταξη έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία και την στηρίζει ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού».


Αποδέκτης θερμών επευφημιών έγινε ο Κώστας Καραμανλής στο Βελλίδειο
Αποδέκτης θερμών επευφημιών έγινε ο Κώστας Καραμανλής στο Βελλίδειο-Φωτογραφία: thesstoday.gr

Μάλιστα, ο κ. Καραμανλής τόνισε πως οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ξέρουν ότι η ΝΔ ιδρύθηκε για να τους εξυπηρετεί πέρα και πάνω από κομματικά πλαίσια» ενώ απευθυνόμενος στους υποψηφίους, ο κ. Καραμανλής σημείωσε: «Είμαι βέβαιος ότι όλες και όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτάσουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα. Είμαι βέβαιος ότι αισθανόμαστε τιμή και περηφάνια που εκπροσωπούμε την πόλη μας σε αυτόν τον αγώνα».



«Ζούμε σε μία περίοδο που η Ανατολική Μεσόγειος και τα Βαλκάνια χαρακτηρίζονται από βεβαιότητα και αστάθεια. Ζούμε σε μία φάση όπου οι Έλληνες έχουν υποφέρει πολύ σε μία περίοδο κρίσης και μνημονίων. Χάθηκαν θέσεις εργασίας, επιχειρήσεις και το 1/3 του εθνικού εισοδήματος» είπε ακόμη.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναλάβει το έργο της εθνικής ανασυγκρότησης»

Για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρώην πρωθυπουργός είπε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναλάβει το έργο της εθνικής ανασυγκρότησης».



«Σας έλεγα πάντα την αλήθεια. Το ίδιο θα κάνω και τώρα. Γνωριζόμαστε χρόνια και γνωριζόμαστε καλά. Με πολλούς από τα φοιτητικά χρόνια και τους αγώνες της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ. Με άλλους από τις μάχες που δώσαμε όλες αυτές τις δεκαετίες από τις μάχες μας για την Ελλάδα.


Ο Κώστας Καραμανλής προσέρχεται στην εκδήλωση
Ο Κώστας Καραμανλής προσέρχεται στην εκδήλωση -Φωτογραφία: thesstoday.gr

Ξέρω ότι ήμασταν πάντα μαζί σε καλούς και χαλεπούς καιρούς, σε νίκες και ήττες», είπε ο πρώην πρωθυπουργός και κατέληξε: «Ξέρω ότι στα ανηφορικά μονοπάτια που τα διαβήκαμε μαζί καμιά φορά πικράναμε και φίλους. Ξέρω ότι, όταν μπαίνουμε στη μάχη, κανένας στόχος δεν είναι ανέφικτος και κανένα όνειρο δεν είναι άπιαστο» για να καταλήξει:
«Σας καλώ να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου σε αυτή την αποφασιστική μάχη και καλώ και όσους σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις έπραξαν διαφορετικά να έρθουν κοντά μας. Για μία ακόμη φορά, σας καλώ στην πρώτη γραμμή. Στις 7 Ιουλίου πάμε μαζί, πάμε μπροστά, πάμε για τη νίκη. Για την Ελλάδα, τα παιδιά και τη ζωή μας».


Ο Κώστας Καραμανλής την ώρα που προσέρχεται στην εκδήλωση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
Ο Κώστας Καραμανλής την ώρα που προσέρχεται στην εκδήλωση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη / Φωτογραφία: INTIMENEWNS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η τελευταία ομιλία Καραμανλή ήταν το 2009

Η τελευταία φορά που είχε απευθύνει δημόσια ομιλία ο πρώην πρωθυπουργός ήταν το 2009. Από τότε, κάθε φορά πριν τις εκλογές προτιμούσε με γραπτή δήλωση ή μαγνητοσκοπημένη, να απευθύνει κάλεσμα στήριξης και να στείλει μήνυμα ενότητας.
Μία δημόσια παρέμβαση επίσης είχε κάνει πριν το δημοψήφισμα του 2015. Τώρα, ήρθε η ώρα ο Κώστας Καραμανλής να εμπλακεί πιο ενεργά στη μάχη των εκλογών όπου όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άνετη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.


Ο Κώστας Καραμανλής και η Νατάσσα Παζαΐτη με ροζ μαλλί
Ο Κώστας Καραμανλής και η Νατάσσα Παζαΐτη με ροζ μαλλί -Φωτογραφία: thesstoday.gr

Ο Κώστας Καραμανλής έφτασε στο Βελλίδειο συνοδευόμενος από την σύζυγό του Νατάσσα Παζαΐτη η οποία εμφανίστηκε με ροζ μαλλί. Ο πρώην πρωθυπουργός έγινε δέκτης θερμών επευφημιών από τους παρεβρισκόμενους.


Με ανανεωμένο look, η Νατάσσα Παζαΐτη στο πλευρό του συζύγου της Κώστα Καραμανλή
Με ανανεωμένο look, η Νατάσσα Παζαΐτη στο πλευρό του συζύγου της Κώστα Καραμανλή / Φωτογραφία: INTIMENEWNS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Βίντεο από την άφιξη Καραμανλή στο Βελλίδειο:





Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα βίντεο αφιέρωμα στον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή. Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο με αποσπάσματα δηλώσεων των προέδρων της ΝΔ που διετέλεσαν πρωθυπουργοί: Του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Κώστα Καραμανλή, του Αντώνη Σαμαρά αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Ευάγγελου Αβέρωφ, του Γεωργίου Ράλλη και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.


Αποδέκτης θερμών εναγκαλισμών έγινε ο Κώστας Καραμανλής στο Βελλίδειο
Αποδέκτης θερμών εναγκαλισμών έγινε ο Κώστας Καραμανλής στο Βελλίδειο / Φωτογραφία: INTIMENEWNS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δείτε την ομιλία Καραμανλή:





To Livemedia δίνει για ακόμη μία φορά το παρών στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Δείτε ζωντανά τη δημόσια παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή μετά από 10 χρόνια, στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσίασης των ψηφοδελτίων Α κα Β Νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ στο Ιωάννης Βελλίδης #lmn #politics
Posted by Livemedia.gr on Wednesday, June 26, 2019
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ο κ. Καραμανλής αναμένεται να περιοδεύσει τις επόμενες ημέρες στις περιφέρειες Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης μιλώντας με δημάρχους και πολίτες, θα επισκεφθεί την γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, την Πρώτη Σερρών ενώ αναμένεται να περιοδεύσει και στη Ροδόπη.

Τζιτζικώστας: «Ο Καραμανλής είναι η ψυχή και η καρδιά της παράταξης»

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, εξέφρασε στον χαιρετισμό του την πεποίθηση ότι η εκδήλωση στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ότι στις 7 Ιουλίου η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, και η χώρα αποκτά αυτοδύναμη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Ο Απόστολος Τζιτζικώστας προλογίζει τον Κώστα Καραμανλή
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας προλογίζει τον Κώστα Καραμανλή -Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Για τον Κώστα Καραμανλή, επισήμανε ότι αποτελεί την ψυχή και την καρδιά της παράταξης, είναι ο πρωθυπουργός που ένωσε τους Έλληνες και έβαλε το συμφέρον της Ελλάδας πάνω και πριν απ' όλα. Πρόσθεσε δε, ότι ήξερε στις κρίσιμες στιγμές να λέει τα μεγάλα «όχι», πήγε την Ελλάδα μπροστά και είπε την ολόκληρη αλήθεια στους Έλληνες.
Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι η εκλογική μάχη είναι κρίσιμη και οι στιγμές δεν επιτρέπουν σε κανέναν να εφησυχάζει και να κάνει επιλογές που θα θέσουν σε κίνδυνο τη χώρα.


Ο Κώστας Καραμανλής, με τον τομεάρχη Υποδομών της ΝΔ, Κ. Καραμανλή τζούνιορ-Φωτογραφία: INTIMENEWNS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε αυτή την κρίσιμη καμπή θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να στείλουμε το μήνυμα μιας σταθερής και σίγουρης κυβέρνησης για τη χώρα, τόνισε. Πρόσθεσε ότι με τις εθνικές υποθέσεις ανοιχτές, το μόνο που μπορεί να διασφαλίσει την ειρήνη στην περιοχή μας και την ασφάλεια στον τόπο μας, είναι μια αυτοδύναμη σταθερή κυβέρνηση που θα πιάσει δουλειά στις 8 Ιουλίου. «Ενώνουμε τις δυνάμεις, δίνουμε τον αγώνα για να πάμε την Ελλάδα μας μπροστά, να κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό» κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.


Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Τάσος Σπηλιόπουλος με τον Κώστα Καραμανλή
Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Τάσος Σπηλιόπουλος με τον Κώστα Καραμανλή -Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ο οικοδεσπότης, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Σπηλιόπουλος υπογράμμισε ότι όλοι οι Έλληνες αξίζουν την αυτοδύναμη Ελλάδα της ισχυρής ανάπτυξης που θα φέρει η Νέα Δημοκρατία και κάλεσε τους υποψήφιους βουλευτές να ενημερώσουν τον κόσμο για το πρόγραμμα του κόμματος. Πρόσθεσε ότι η συγκέντρωση σηματοδοτεί την τελική φάση του αγώνα και έχει όνομα, ονομάζεται ενότητα, αλήθεια, νίκη.
Σημείωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται τη Νέα Δημοκρατία, όπως και σε κάθε ιστορική καμπή, και συμπλήρωσε ότι η παράταξη λέγοντας την αλήθεια στο λαό, εξασφάλισε την ενότητα και οδήγησε τη χώρα στην πρόοδο.
Ο κ. Σπηλιόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία «θα αναστήσει την Ελλάδα του μόχθου, της παγωμένης επιχειρηματικότητας και των κατασχέσεων». Πρόβλεψε ότι η εκλογική μάχη θα είναι σκληρή και δύσκολη και επισήμανε ότι πλανώνται όσοι νομίζουν ότι κερδήθηκε στις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου και η αυτοδυναμία θα χαριστεί στη Νέα Δημοκρατία. «Το πρωί της 7ης Ιουλίου η κάλπη θα είναι άδεια, και χρέος όλων μας είναι να τη γεμίσουμε με γαλάζια ψηφοδέλτια», σημείωσε. Προσφωνώντας τον κ. Καραμανλή λίγο πριν ανέβει στο βήμα, κ. Σπηλιόπουλος τον ευχαρίστησε για όσα προσέφερε στη Μακεδονία, τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα.
Οι υποψήφιοι βουλευτές Α' και Β' Θεσσαλονίκης ανέβηκαν στο βήμα, όπου τους ασπάστηκε ο κ. Σπηλιόπουλος, ενώ διαβάστηκε και ένα σύντομο βιογραφικό τους.