04 Ιουνίου 2019

ΜΟΙΡΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΔΕΚΑΧΙΛΙΑΡΟ ΡΕ ΤΣΙΓΓΟΥΝΗ! Ο Τσίπρας στην ΕΡΤ: Φέρνω τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου-Θα κάνω εκλογές στις 7 Ιουλίου

Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Οπως είπε δεν υπάρχει θρίλερ, αλλά «συνειδητή προσπάθεια ορισμένων κύκλων να εκμεταλλευτούν μια δημοκρατική ευαισθησία και το κάνουν από την πρώτη μέρα που επίσπευσα μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών τις εθνικές εκλογές».

«Θα δώσουμε τη μάχη με καθαρό το δίλημμα. Δεν προανήγγειλα υπηρεσιακή κυβέρνηση αλλά την επίσπευση των βουλευτικών εκλογών, αρχικά είχα πει για τις 30 Ιουνίου αλλά μετά την ενημέρωση που είχα από τον κ. Γαβρόγλου ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 2 Ιουλίου και από σεβασμό στα παιδιά επιλέξαμε την 7η Ιουλίου» είπε.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα σημείωσε ότι «είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει ο Πρωθυπουργός το μήνυμα της ευρωπαϊκής κάλπης και είναι μια δημοκρατική ευαισθησία»

Τσίπρας: Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν 7 Ιουλίου

Οπως είπε ο πρωθυπουργός, «από τη στιγμή που αποφασίσαμε να πάμε στις 7 Ιουλίου θα μπορούσα να πάω το Σαβββατοκύριακο στον ΠτΔ» για να προσθέσει: Προφανώς δεν θα πάω Σαββατοκύριακο, θα πάω την πρώτη εργάσιμη, την Δευτέρα 10 Ιουνίου στο συνταγματικό περιθώριο που ορίζει ο νόμος για εκλογές στις 7 Ιουνίου».

Εξηγώντας την απόφασή του για πρόωρες εκλογές είπε: «Αποφασίσαμε να οδηγήσουμε τη χώρα πρόωρα αλλά συντεταγμένα στην κάλπη. Το αποτέλεσμα προδίκαζε μια παρατεταμένη ένταση και πόλωση αν δεν επισπεύδονταν οι εκλογές μέχρι το Σεπτέμβρη με πολύ αρνητικές συνέπειες για την οικονομία».

Η κυβέρνηση θα ασκεί τα καθήκοντά της μέχρι την τελευταία ημέρα

«Η κυβέρνηση θα ασκήσει τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις της όπως ο νόμος ορίζει μέχρι την τελευταία ημέρα που θα κλείσει η Βουλή» είπε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στις προεκλογικές παροχές και την σωρεία τροπολογιών που έρχονται στη Βουλή.

Υποστήριξε δε ότι «δεν κάνουμε ρουσφέτια εξυπηρετούμε κοινωνικές ανάγκες» και πως «δεν είναι ρουσφέτια η πρόσληψη των καθαριστριών ούτε η διασφάλιση των ανθρώπων και της ΕΒΖ».

Ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι οι τροπολογίες δεν αφορούν τον Κώδικα αλλά η κυβέρνηση έχει με βάση τους νόμους νομική δραστηριότητα ως την επόμενη Παρασκευή και αν νομοθετηθούν μέτρα που θα έχουν ένα θετικό αντίκτυπο να έρθει η Ν.Δ. να τις ψηφίσει.

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την συγκυρία και ακόμη και στους Κώδικες που έχει η Ν.Δ. συμφωνήσει που έχει προηγηθεί δουλειά 6 μηνών από έγκριτους νομικούς και επιμένει να μην συμμετάσχει στην διαδικασία» και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να το ξανασκεφθεί αλλιώς «η Ν.Δ. θα πρέπει να έρθει στην Βουλή να εξηγήσει αν δεν την ψηφίσει αφού έχει προαναγγείλει ότι συμφωνεί και το έχει ζητήσει με τροπολογία της».

«Φέρνω τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου»

«Θα ήθελα να απευθυνθώ προς όλα τα κόμματα και προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τον καλώ να αλλάξει γνώμη και να έρθει στην Βουλή να ψηφίσει τους Κώδικες» είπε. Εκτός από τους Ποινικούς Κώδικες, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα φέρει στη Βουλή μία μέρα πριν την διάλυσή της τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου από 1 Ιανουαρίου 2020.

Λέγοντας ότι «υπάρχει δημοσιονομικός χώρος να μην εφαρμοστεί η μείωση του αφορολογήτου» ο κ. Τσίπρας είπε «έχουμε κερδίσει το θέμα της μη μείωσης του αφορολογήτου, το γνωρίζουν οι θεσμοί και οι εταίροι. Είναι συμφωνημένο και προδιαγράφεται από τη θετική πορεία της οικονομίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας άφησε να εννοηθεί ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές θέτει σε κίνδυνο όσες παροχές έχει τάξει αλλά και όσα μέτρα θα ψηφίσει.

«Όταν εξήγγειλα τα μέτρα είπα στον ελληνικό λαό ότι η ψήφος είτε νομιμοποιεί είτε ανοίγει την συζήτηση και η όρεξη στους συντηρητικούς κύκλους των Βρυξελλών και που ήξεραν ότι η Ν.Δ. θέλει την ιδιοκτησία της λιτότητας των μέτρων» είπε με έμφαση.