17 Ιουνίου 2019

Στην Άγκυρα αντιπροσωπεία του υπ. Άμυνας, ενώ ο Τσίπρας κάνει σόου με το ΚΥΣΕΑ

Λίγες ώρες μετά το επικοινωνιακό σόου του Αλέξη Τσίπρα με το έκτακτο ΚΥΣΕΑ για την τουρκική προκλητικότητα και τη «δραματοποίηση» των εξελίξεων εντός της αποκλειστικής κυπριακής ΑΟΖ, ελληνική αντιπροσωπεία μεταβαίνει στην Τουρκία προκειμένου να συζητήσει για την υλοποίηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης!

Όπως έγινε γνωστό, μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας θα συζητήσουν με την αντίστοιχη τουρκική, για τον προσδιορισμό δραστηριοτήτων και ενεργειών υλοποίησης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, με σκοπό την πρόληψη και αποφυγή αδικαιολόγητων εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων.

Η ανακοίνωση από το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας έρχεται λίγες ώρες αργότερα από την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ όπου ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε για μία ακόμη φορά να παίξει παιχνίδια με τα εθνικά θέματα.

Παρά το γεγονός ότι το τουρκικό γεωτρύπανο βρίσκεται εδώ και αρκετές ημέρες εντός της αποκλειστικής κυπριακής ΑΟΖ αμφισβητώντας ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε χθες, Κυριακή, εκτάκτως συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ με στόχο να αντιμετωπιστεί η τουρκική επιθετικότητα.

Ο κ. Τσίπρας σε ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου τόνισε πως «όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι κράτος μέλος της ΕΕ, όποιος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στην περιοχή να γνωρίζει ότι θα έχει συνέπειες».

Έσπευσε να δηλώσει μάλιστα πως «η τουρκική προκλητικότητα και η παραβίαση του διεθνούς δικαίου από μέρους της Τουρκίας δεν αποτελεί ένδειξη ισχύος, αλλά αδυναμίας».