09 Ιουνίου 2019

ΒΑΛΤΟΝ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΑΠΕΣ! Συνάντηση Μητσοτάκη - Ταχιάου για το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης

Όλα δείχνουν ότι ο υποψήφιος δήμαρχος θα συμπεριληφθεί στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο - Δείτε τα 16 ονόματα που έχουν κλειδώσει στην Α’ Θεσσαλονίκης

Πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Α' Θεσσαλονίκης βρίσκεται ο Νίκος Ταχιάος. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη μια πρώτη συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο της ΝΔ και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις του κόμματος για τα πρόσωπα που θα ενταχθούν στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο.

Ηδη τα τηλέφωνα μεταξύ της Πειραιώς και των γραφείων της Διοικούσας της ΝΔ Θεσσαλονίκης έχουν πάρει φωτιά, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι πρώτες ειδοποιήσεις για το ποιοι μπαίνουν στις λίστες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης της Μακεδονίας, στην Α΄ Θεσσαλονίκης η μάχη θα δοθεί για τις 20 θέσεις του ψηφοδελτίου, 12 από τα οποίες θα καταληφθούν από άνδρες και 8 από γυναίκες.

Ήδη φαίνεται ότι έχουν κλειδώσει οι 16 θέσεις: οι 4 βουλευτές της Θεσσαλονίκης Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης και Ελενα Ράπτη, ο βουλευτής Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, καθώς και η Βίκυ Νάκου, που έχει ανακοινωθεί από τις αρχές της χρονιάς. Σίγουρες θεωρούνται ακόμη οι υποψηφιότητες του πρώην γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων Στράτου Σιμόπουλου, της δικηγόρου και πολιτεύτριας Άννας Ευθυμίου, του δικηγόρου Δημήτρη Κούβελα, των δημοσιογράφων Σύνθιας Σάπικα και Δημήτρη Βενιέρη, της δικηγόρου Αφροδίτης Λατινοπούλου, της πανεπιστημιακού που προέρχεται από το Ποτάμι Νιόβης Παυλίδου και τριών υποψηφίων από το Μητρώο Στελεχών: Του καρδιολόγου Διαμαντή Γκολιδάκη, του οικονομολόγου Γιάννη Παπαγεωργίου και του δικηγόρου Νίκου Καραγιαννακίδη. Σύνολο 16 ονόματα.

Όπως αναφέρει το makthes.gr, για τις υπόλοιπες 4 θέσεις γίνεται μάχη, καθώς τις διεκδικούν ο πρώην γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων Παναγιώτης Κοκκόρης, οι πολιτευτές Δημήτρης Πανοζάχος και Αντώνης Σαμαράς, καθώς και οι πολιτεύτριες Άντζελα Φίλου και Μαρία Μήτσιου, αλλά και άλλοι. Μετά τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών της Θεσσαλονίκης συζητιέται πολύ έντονα και το σενάριο να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης ο Νίκος Ταχιάος.

Με πληροφορίες από makthes.gr