18 Ιουνίου 2019

Το προξενιό της Αχτσιόγλου και το «χρυσό δαχτυλίδι»

Οι σεισμικές μεταβολές στα ενδότερα του Μαξίμου, η ανέλιξη και το ολοφάνερο αβαντάρισμα της Έφης Αχτσιόγλου, παραπέμπουν συνειρμικά στο γνωστό παιδικό παιχνίδι “πουν’ το, πουν’ το, το δαχτυλίδι”.

Το σενάριο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχει ως εμπνευστή, τον Αλέκο Φλαμπουράρη, μέντορα του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο υπακούει ο πρωθυπουργός, χωρίς δεύτερη κουβέντα. Αντιλαμβανόμενος ο κυρ Αλέκος το μέγεθος της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, προετοιμάζει το έδαφος, στρώνοντας το χαλί για την επόμενη μέρα.

Στο πρόσωπο της Έφης Αχτσιόγλου, μιας αξιόλογης και αξιέραστης νεαράς πολιτικού, βλέπει ότι μπορεί να είναι αντικαταστάτρια του απαξιωμένου Αλέξη.

Πάντως, μεγάλο θύμα των εσωκομματικών αλλαγών είναι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος (σύντροφος της Έφης), καθώς εξοβελίζεται από τον στενό πυρήνα του Αλέξη Τσίπρα, πληρώνοντας την ήττα, μαζί με κάποιους άλλους δημοσκόπους του Μαξίμου. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η Έφη Αχτσιόγλου  πρόκειται να πάρει το δαχτυλίδι διαδοχής του πρωθυπουργού.

Έργο του γνωστού… προξενητή. Η αρχή έγινε αφού ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

*Δημοσιεύτηκε στο «Καρφί» του Σαββατοκύριακου