17 Ιουνίου 2019

ΒΙΝΤΕΟ-Αδ. Γεωργιάδης: Προεκλογικές σκοπιμότητες πίσω από τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ

Προεκλογικές σκοπιμότητες και ανευθυνότητα καταλόγισε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης, στον απόηχο της έκτακτης σύγκλησης του ΚΥΣΕΑ, κατά τη διάρκεια του οποίου αποφασίστηκε να σταλεί μήνυμα προς την Τουρκία -μέσω της ΕΕ- ότι όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου θα έχει συνέπειες.

Μιλώντας στο One Channel, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «ντροπή ένας πρωθυπουργός να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους θέματα για λόγους προεκλογικούς», αρνούμενος να πεισθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας «αποφάσισε να διακόψει την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα, να γυρίσει στην Αθήνα και να συγκαλέσει έκτακτο ΚΥΣΕΑ, με σκοπό να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, όταν βλέπει ο λαός να κάνεις έκτακτο ΚΥΣΕΑ την παραμονή του Αγίου Πνεύματος, δεν τον καθησυχάζεις, τον πυροδοτείς.

«Δεν επιτρέπεται τέτοιου είδους θέματα να τα χειρίζεται κάποιος με ανευθυνότητα γιατί έχει το μυαλό του στην κάλπη της 7ης Ιουλίου» είπε χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό, επικαλέστηκε τη στάση που κρατεί η Κυπριακή Δημοκρατία, υποστηρίζοντας πως «το συμφέρον του Ελληνισμού είναι οι χαμηλοί τόνοι.

Ο έχων διεθνείς συμμαχίες και το Διεθνές Δίκαιο μαζί του δεν χρειάζεται να κάνει κινήσεις πανικού». Ξεκαθάρισε δε, πως όλος ο Ελληνισμός είναι ενωμένος ενάντια στις τουρκικές προκλήσεις. «Η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία έχουν δικαιώματα.

Αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο» είπε, υπογραμμίζοντας πως οι διεθνείς συμμαχίες που έχει η Ελλάδα είναι πολύ ισχυρές. «Η ΝΔ έχει στείλει μήνυμα εδώ και πολύ καιρό στην Τουρκία ότι είμαστε ενωμένοι. Δε φοβόμαστε, είμαστε ψύχραιμοι, το Διεθνές Δίκαιο είναι μαζί μας και έχουμε συμμάχους» πρόσθεσε.



Πηγή: onetv.gr