03 Ιουλίου 2019

ΒΙΝΤΕΟ-Αμετανόητος ο Τσίπρας για τις σκαφάτες διακοπές και την υποκρισία με το Μάτι: «Ημουν σε σκάφος συνεργάτιδας μου»-«Δεν ήξερα ότι τραβάνε οι κάμερες-Υπήρχαν φήμες για 1-2 νεκρούς»

Για μια ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να απαντήσει για τις σκαφάτες διακοπές στο κότερο του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

Ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ, ρωτήθηκε για το αν η εικόνα του στο σκάφος ήταν ένα λάθος μήνυμα που έστελνε στους πολίτες, αλλά απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα. Αντίθετα, με λίγο ειρωνικό τρόπο, σχολίασε πως δεν ήταν σε σκάφος συγκεκριμένων γνωστών επιχειρηματιών (χρησιμοποίησε και το όνομα του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζου), αλλά σε σκάφος μιας συνεργάτιδάς του.

«Ο κάθε πολιτικός έχει δικαίωμα στην ιδιωτικότητα, έχει δικαίωμα να βρεθεί με την οικογένεια και τα παιδιά του, το Σαββατοκύριακο. Βρέθηκα στο σκάφος μιας συνεργάτιδός μου! Δεν ήμουν στο σκάφος του κ. Αλαφούζου ή του κ. Μαρινάκη. Θα ήταν δικαιολογημένη η κριτική αν βρισκόμουν στο σκάφος κάποιου επιχειρηματία της διαπλοκής, ή στο σκάφος κάποιου επιχειρηματία με τον οποία θα είχα fake αντιπαράθεση. Βρέθηκα στο σκάφος της κ. Παναγοπούλου που ήταν συνεργάτης μου και το σκάφος ο άνδρας της δεν το απέκτησε από τη διαπλοκή», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο διάλογος με τον Αλέξη Παπαχελά:

  • Παπαχελάς: «Δεν θυμώνετε με τον εαυτό σας δεν υπάρχει ένας άνθρωπος δίπλα σας να σας πει ότι είναι κάτι πάρα πολύ άσχημο για έναν πρωθυπουργό;
  • Τσίπρας: Ποιο ακριβώς;
  • Παπαχελάς: Το ότι πήγατε στο σκάφος μιας συμβούλου σας.
  • Τσίπρας: Πάντως δεν πήγα στο σκάφος του κ. Αλαφούζου...
  • Παπαχελάς: Οχι προφανώς, ούτε στη βάρκα του κ. Καρανίκα...
  • Τσίπρας: Λυπάμαι που φέρνετε αυτό το θέμα με αυτόν τον τρόπο. Ο πρωθυπουργός έχει δικαίωμα στην ιδιωτικότητά του, έχει δικαίωμα να κάνει ένα σαββατοκύριακο με τα παιδιά του όταν του λέει ένας συνεργάτης του σου προσφέρω αυτή την δυνατότητα. Σχολιάζετε με πολιτική σκοπιμότητα αυτό, αλλά δεν σχολιάζετε ότι κάποιοι υπέκλεψαν τις φωτογραφίες της προσωπικής μου ζωής και τις πούλησαν έναντι αντιτίμου προφανώς για να δημιουργήσουν ένα προεκλογικό γεγονός.
  • Παπαχελάς: Δεν ήταν λάθος μήνυμα;
  • Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός ξέρει αν η ζωή μου είναι μέσα στην πολυτέλεια, μέσα στη χλιδή, αν έχω βγάλει χρήματα από την πολιτική.
  • Κοσιώνη: Δεν «κλωτσά» με την εικόνα σας;
  • Τσίπρας: Η εικόνα θα "κλωτσούσε" αν βρισκόμουν σε ένα σκάφος ενός επιχειρηματία που έχει κατηγορηθεί για διαπλοκή. Βρέθηκα στο σκάφος μιας γυναίκας συνεργάτιδάς μου που είχε την οικονομική δυνατότητα ο σύζυγός της και δεν την απέκτησε από την δική μου εύνοια.

Κοροϊδία Τσίπρα για τη φωτιά στο Μάτι: «Μου είχαν πει για έναν-δύο νεκρούς από αναθυμιάσεις»

Οχι μόνο δεν ζήτησε - για μια φορά ακόμη - συγγνώμη για τους 102 νεκρούς στο Μάτι ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι οι υπουργοί του δεν τον είχαν ενημερώσει για τους νεκρούς επειδή... πάγωσαν.

Οταν ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς τον έφερε προ των ευθυνών του για την καταστροφική φωτιά στο Μάτι Αττικής ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: 

«Εγώ εκείνη την ημέρα βρισκόμουν σε μια διεθνή εκδήλωση για μια βράβευση. Κάποια στιγμή με ειδοποίησαν ότι η φωτιά στο Μάτι είναι ανεξέλεγκτη. Δεν με ειδοποίησαν για νεκρούς, δεν μου μίλησε κανένας για απώλειες». Ισχυρίστηκε δε ότι δεν γνώριζε για τους νεκρούς όταν έφτασε στο κέντρο επιχειρήσεων, αν και παραδέχθηκε ότι είχε ακούσει...φήμες για 1-2 νεκρούς από αναθυμιάσεις!

«Είχαμε την αίσθηση ότι η φωτιά μπαίνει στον οικισμό και ότι πρέπει να γυρίσω γιατί η φωτιά είναι μεγάλη» είπε και πρόσθεσε: «Οχι μόνο θύμωσα, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι ήταν μια από τις στιγμές όπου το συναίσθημα ήταν συντριπτικό».

Δεν γνώριζε τι έγινε στο Μάτι, ισχυρίζεται ο Αλέξης Τσίπρας

«Πέρασα από πάνω και είδα μια εικόνα τραγική. Από το αεροπλάνο, βρέθηκα στο κέντρο επιχειρήσεων. Δεν είχα καν εικόνα αν αυτό βγαίνει αυτό σε ζωντανή σύνδεση» είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την φωτιά στο Μάτι.

«Το τελευταίο πράγμα που εκείνη την ώρα εμένα προσωπικά με ένοιαζε ήταν διαχείριση. Με ενδιέφερε τι θα κάνουμε για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Εκείνη την ώρα το μόνο που είχα ως φήμη ήταν ότι υπήρχε η πιθανότητα για έναν ή δύο ανθρώπους που είχαν χάσει τη ζωή τους από αναθυμιάσεις» σχολίασε για τις πρώτες ώρες της καταστροφής, αλλά και τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να γνωρίζει για τους νεκρούς.

Η πραγματικότητα μας ξεπέρασε στο Μάτι, λέει ο Αλέξης Τσίπρας

Συνεχίζοντας για τις δραματικές ώρες της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι, ο Αλέξης Τσίπρας ειπε: «Αυτοί που ήταν στο τραπέζι ακριβώς επειδή αιφνιδιάστηκαν με την ύπαρξη της κάμερας, πάγωσαν και δεν μας είπαν τίποτα. Οταν έφυγε η κάμερα, τους ρώτησα "τι έχετε;" και μου είπαν, "πρόεδρε υπάρχει πιθανότητα να είναι περισσότεροι οι νεκροί"».

«Αυτό που βαραίνει στην δική μου σκέψη, δεν είναι η προφανώς κακή επικοινωνιακή διαχείριση, αλλά οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν» είπε στη συνέχεια παραδεχόμενος πως η πραγματικότητα είχε υπερβεί εκείνον και το επιτελείο του. «Την επόμενη μέρα ζήτησα να συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο. Ανέλαβα όλη την ευθύνη και ευθύνες που δεν μου αναλογούν, για την πολυετή ανεπάρκεια» πρόσθεσε.