22 Ιουλίου 2019

ΒΙΝΤΕΟ-Ξεκαθάρισμα Άδωνι: «Οι σκευωροί θα έχουν το τέλος που τους αξίζει-Το Ελληνικό θα ξεκινήσει εντός του 2019»

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως σε όσους επιχείρησαν να στήσουν εις βάρος του και εις βάρος πολιτικών τους αντιπάλων σκευωρίες έστειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα της Βουλής, κατά την διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο τέλος της ομιλίας του, εμφανίστηκε για άλλη μια φορά αποφασισμένος να μην αφήσει να «ξεφύγουν» από την δικαιοσύνη, υποθέσεις όπως η Novartis, που πολιτικοί του αντίπαλοι επιχείρησαν να «χρησιμοποιήσουν» προκειμένου να πλήξουν τόσο τον ίδιο, όσο και άλλους πολιτικούς.

Σκευωρίες του παρελθόντος δεν θα ξεχαστούν ανέφερε και προειδοποίησε ότι όλες οι υποθέσεις θα διερευνηθούν σε βάθος.

«Όχι για λόγους ρεβανσισμού, αλλά για λόγους δημοκρατίας», όπως ξεκαθάρισε, ενώ έκλεισε την ομιλία του, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα.

«Το επιβάλλει η δημοκρατία. Γιατί όποιος στο μέλλον σκεφτεί να εργαλειοποιήσει την Δικαιοσύνη προκειμένου να πλήξει πολιτικούς του αντιπάλους, θα ξέρει ότι θα έχει το τέλος που του αξίζει».

Το Ελληνικό θα ξεκινήσει εντός του 2019

«Το Ελληνικό θα ξεκινήσει το 2019 παρότι είναι σύνθετο έργο, με την υπογραφή όλων των ΚΥΑ» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην γενική γραμματέα δημόσιας περιουσίας Πέτη Πέρκα για τις προσπάθειες που κατέβαλε για το Ελληνικό, ωστόσο άφησε αιχμές για τους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης σημειώνοντας ότι δημόσιες υπηρεσίες που δεν έβγαζαν πριν απόφαση τώρα υπογραφούν και το πρότζεκτ του μητροπολιτικού πάρκου προχωρά γρήγορα.

Παράλληλα, διευκρίνισε η κυβέρνηση δεν θα αλλάξει τη συμφωνία που υπάρχει μεταξύ του επενδυτή και του Δημοσίου. «Το Ελληνικό θα ξεκινήσει και θα ξεκινήσει φέτος. Θα τηρηθεί η συμφωνία που ψηφίσατε ακριβώς όπως την ψηφίσατε δεν πρόκειται να κάνουμε αλλαγή της συμφωνίας υπέρ της Lamda Development», ανέφερε.