21 Ιουλίου 2019

Βαρβιτσιώτης: «Η κυβέρνηση μας παίρνει την κακή κληρονομιά της Συμφωνίας των Πρεσπών»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης απάντησε σήμερα στις επικρίσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα είπε πριν λίγες μέρες σε σχέση με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης κατηγόρησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι φεύγοντας από το Μέγαρο Μαξίμου πήραν μαζί τους και την μονταζιέρα παραποίησης δηλώσεων και πρόσθεσε πως κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να βελτιώσει τις αρνητικές πλευρές της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οπως είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης «αυτή η συμφωνία είναι μία κακή συμφωνία και αυτή τη συμφωνία η Νέα Δημοκρατία την πολέμησε και έκανε οτιδήποτε ήταν δυνατόν και να μην υπογραφεί και να μην κυρωθεί. Ομως αυτή η συμφωνία είναι μία κληρονομιά την οποία παίρνει αυτή η κυβέρνηση μαζί με όλες τις άλλες προβληματικές κληρονομιές που παίρνει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη ν δουλέψει με αυτή την κακή συμφωνία μέσα σε στενά περιθώρια για να κάνει τα αποτελέσματα της πολύ καλύτερα. «Δύο είναι τα πεδία στα οποία μπορούμε να δουλέψουμε το πεδίο της οικονομίας, δηλαδή οι επιχειρήσεις, τα προϊόντα που πρέπει να τα ενισχύσουμε και να δώσουμε την ώθηση που χρειάζονται. Και φυσικά να κατοχυρώσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο την αυθεντικότητα τους. Δεύτερο πεδίο τα θέματα του αλυτρωτισμού. Θα είμαστε σε διαρκή διαδικασία παρακολούθησης και εξέλιξης των προβλέψεων της συμφωνίας αλλά πολύ περισσότερο όταν ανοίξει η ευρωπαϊκή πορεία του βόρειου γείτονα μας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση τότε σε κάθε στάδιο θα είμαστε εκεί να παρακολουθούμε. Εμείς θέλουμε να προχωρήσουν τα δυτικά Βαλκάνια προς την Ευρώπη αλλά χωρίς εκπτώσεις ούτε σε θέματα αλυτρωτισμού ούτε σε θέματα που έχουν να κάνουν με το κράτος δικαίου».