22 Σεπτεμβρίου 2019

BINTEO-Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας είναι αθώος για τη Novartis, όπως και ο Παπαγγελόπουλος, παρά μόνο εάν ένα δικαστήριο τους καταδικάσει
"Να έχουμε ψυχραιμία μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις" δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

«Η Τουρκία θέλει να μας παρασύρει σε μια ένταση επειδή το Διεθνές Δίκαιο και οι διεθνείς συμμαχίες είναι τόσο υπέρ μας που η μόνη διέξοδος που βρίσκει, για να επιτύχει μέρος των διεκδικήσεων της, είναι να γίνει φασαρία. Εμείς δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τη διάθεση της Τουρκίας για φασαρία» υπογράμμισε.

Έθεσε δε το παράδειγμα με τις ομιλίες Ερντογάν με φόντο τους χάρτες, στους οποίους το μισό Αιγαίο φαίνεται τούρκικο. «Γιατί το κάνει αυτό ο Ερντογάν; Γιατί η μόνη του διέξοδος είναι η φασαρία» εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης. «Η Τουρκία μένει μόνη της αλλά δεν μας συμφέρει να συρθούμε στην ένταση της Τουρκίας» πρόσθεσε.

«Εγώ προσωπικά ως άνθρωπος που ταλαιπωρήθηκα πολύ από την υπόθεση, ασφαλώς πιστεύω ότι μας έσωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας. Το τι πιστεύω εγώ, για το ποιος το έστησε, είναι η πεποίθησή μου. Το τι αποδεικνύεται όμως είναι αυτό με το οποίο δουλεύει ο δυτικός κόσμος. Ο Τσίπρας είναι αθώος για αυτή την ιστορία, όπως και ο Παπαγγελόπουλος, παρά μόνο εάν ένα δικαστήριο τους καταδικάσει».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί για το ότι σε μια σοβαρή υπόθεση κατάφερε να τα κάνει μπάχαλο;» διερωτήθηκε.